DruštvoHronika

Kamen sa mosta direktno u automobil – Zaštita panoramskog stakla momku spasila život (FOTO)

Vožnja auto-putem rizična po život?

Kamen sa mosta na Trupalskoj petlji završio je na panoramskom krovu automobila niškog producenta Olivera Paunovića. Prava je sreća što je unutrašnja zaštita u tom trenutku bila zatvorena, iako je bio sunčan dan, te je upravo ona zadržala kamen na krovu automobila. Na suvozačkom sedištu sedeo je sin pomenutog producenta i prava je sreća da je ovaj mladić ostao nepovređen.

 

Foto: Niške Vesti

“Ne znam šta se zaista desilo. Samo znam da je dete moglo da mi strada od ovog kamena i to me je na smrt prepalo. Ja nisam video nikoga sa mosta da nam nešto baca na automobil ali nisam ni gledao u tom pravcu. Samo smo osetili jak udarac i u prvom trenutku nismo znali šta se dešava. Ne mogu da verujem da nam se mostovi raspadaju a neću da verujem da je neko kamen namerno bacio. Bilo kako bilo, materijalna šteta je ogromna a mi uplašeni šta je moglo da se dogodi”, rekao je Paunović.

Policija je po prijavi izašla na teren, u blizini događaja postoje nadzorne kamere ali je pitanje da li su one ovaj nemili događaj mogle da zabeleže.

“Tri kamena su udarila u automobil, jedan je udario u panoramski krov, drugi u šoferšajbnu i treći u zadnji deo automobila. Sreća je da se nisam brzo kretao i da je auto izdržao udarce, jer su u pitanju veliki komadi betona”, rekao je Paunović.

Trupalska petlja

Dešavalo se ranije da se deca na toj lokaciji “zabavljaju bacanjem kamenja” na automobile, ali se još uvek ne zna da li je to i danas bio slučaj.

U niškoj policiji kažu da oni dugo vremena nisu imali prijavu ovakvog događaja ali i ne negiraju da ih je ranije bilo. Kako bi dobili validnu informaciju, tražili smo pismenim putem od Policijske uprave Niš da nam za potrebe pisanja ovog teksta dostave informacije koje se tiču sličnih događaja u prethodnih godinu dana, da li je neko od vozača ili putnika teže povređen i šta u ovom slučaju da rade oštećeni vlasnici automobila. Po dobijanju odgovora iz niške policije, detaljno ćemo obavestiti javnost šta u slučaju ovakve nezgode na putu, vozači jesu u prilici da urade, pri tom se nadamo da se ovo više nikome neće desiti.

Milena Vakić advokat Niških Vesti kaže da vlasnik automobila koji je pretrpeo ovakvo oštećenje na auto-putu može da tuži JP Putevi Srbije za pričinjenu kako materijalnu tako i nematerijalnu štetu.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com