Društvo

KALENDAR U ZNAKU MLADIH: 2019. posvećana najboljim studentima i đacima

Gradska opština Palilula i narednu godinu, 2019.posvetila je najboljim osnovcima i studentima koji pohađaju škole i fakultete na njenoj teritoriji. U znak zahvalnosti za uspehe koje su postigli tokom ove godine ova opština je izdala kalendar na čijim se stranicama nalaze fotgtafije najuspešnijih mladih ljudi.

Ovakav način odavanja zahvalnosti za promociju opštine ali i grada Niša u Paliluli je postao već tradicija. Tim povodom je opština Palilula organizovala svečanost na kojoj je kalendar podeljen učenicima i studentima, ali će isti biti poklanjan i poslovnim saradnicima ove gradske opštine.

„Izdavanje ovog kalendara je samo jedan od načina na koji afirmišemo najbolje učenike sa teritorije opštine, a istovremeno im damo podstrek da u naredom i periodu i tokom svog školovanja postižu ovakve i još bolje rezultate. Želimo da budu prepoznatljivi u javnosti.

Cilj naše opštine je da se obrazovanje, kultura, i slične aktivnosti razvijaju na što većem stepenu, a one koji pokažu najbolje rezultate na tom putu potrebno je i nagraditi jer su oni primer za sve ostale“, kaže Aleksandar Ždrale predsednik gradske opštine Palilula.

O tome ko će se naći na kalendaru za 2019.godinu odlučivali su oni koji kandidate najbolje poznaju i koji svakodnevno prate njihov rad, a to su škole u čijim klupama sede i fakulteti gde mladi i talentovani studenti studiraju.

„Ovo nisu najbolji po odabiru opštine nego od strane učeničkih i studentskih kolektiva , kao i od školskog veća“, dodao je Aleksandar Ždrale.

Na stranicama kalendara sada se našlo više od sto učenika iz nekoliko osnovnih škola i studenata sa dva fakulteta, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Fakulteta zaštite na radu, koji se nalaze na teritoriji gradske opštine Palilula.

Vladana Vujisić je zaslužila da bude na kalendaru jer je tokom prve godine na Fakultetu sporta fizičkog vaspitanja imala prosek ocena10.

„Na Danu fakulteta nagrađena sam kao najbolji student. Svakom učeniku i studentu znači priznanje opštine ili fakulteta, i smatram ovo svojim uspehom. Ovo me motiviše da nastavim dalje da učim i radim što više, kako bi mogla da budem nagrađena i naredne godine“, kaže ova dvedesetogodišnja studentkinja.

Nikola Jović je učenik šestog razreda OŠ “Bubanjski heroji”, ali se i on, zahvaljujući svojim uspesima, našao na kalendaru gradske opštine Palilula.

„Na kalendaru sam zbog takmičenja „Šta znaš osaobraćaju“ jer sam tri godine zaredom najbolji na republičkom takmičenju. Zanimljivo je što su organizovali đake za kalendar“, kaže mladi Nikola.

Slično misli i njegov stariji drug Bograd Adamović, učenik Mašinske škole, jedan je od sednjoškolaca koji se nalazi na kalendaru opštine Palilula.

„Ja sam potpredsednik učeničkog parlamenta Mašinske škole Niš i u kalendaru sam jer sam odličan đak i možda lkandidat za đaka generacije. Biti odličan đak ne daje neku privilegiju jer smo svo dobri đaci. Počastvovan sam što sam u ovom kalendaru jer nema svako privilegiju da se slika za kalendar na kome su najbolji među najboljima“, ponosan je Bogdan.

Štampano je 250 primeraka kalendara za učenike koji se nalaze na njegovim stranicama li će se deliti i poslovnim partnerima. Kalendari se mogu nabaviti u školama i u gradskoj opštini Palilula.

Osim ove akcije gradska opština Palilula na kraju svake školske godine u porti Sabornog hrama u Nišu, dodeljuje nagrade najboljim učenicima.

„Nagrade su ove godine bile mobilni telefoni, ono što mlađe generacije vole i to im je još jedan podstreh da nastave sa uspesima. Jedino obrazovanje i kultura može očuvati naš narod“, kaže Aleksabdar Ždrale.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com