Sport

Kalča ubedljivom pobedom nad Crvenom zvezdom obezbedio opstanak (VIDEO)

U dramatčnom meču 17. kola Prve futsal lige Srbije, niški Kalča uspeo je da ostvari željenu pobedu od četiri gola razlike i obezbedi opstanak u ligi, dok će aktuelni šampion Crvena zvezda to probati da ostvari kroz baraž mečeve. Rezultat na ovom meču bio je 8:4(5:2) za Kalču.

Domaćin je furiozno ušao u meč pa je već u 6. minutu vodio sa 3:0, golovima Marka Ilića, Dimitrija Radenkovića i Miloša Stojanovića.

Zvezda nakon toga uspostavlja ravnotežu u igri i golom Luke Blagojevića smanjuje na 3:1.

Tri gola razlike Nišlijama vraća Nemanja Nedeljković u 16. minutu, ali minut kasnije Aleksa Milosavljević opet crveno-bele vraća u igru. Za mirniji odlazak na poluvreme pobrinuo se Marko Ilić svojim drugim pogotkom za 5:2 za Kalču.

Domaćin i u drugi period ulazi silovito, pa već posle minuta igre u nastavku stiže do željene prednosti – 6:2, Nikola Stanković.

Onda je na scenu stupio kapiten Marko Ilić i sa još dva svoja pogotka u 30. minutu čini se obezbeđuje ubedljivu pobedu niškom timu – 8:2.

Međutim gosti iz Beograda se nisu predavali i preko raspoloženih Blagojevića i Milosavljevića smanjuju na 8:4, pa je u poslednjih 3-4 minuta viđena prava drama. Nišlije ipak uspevaju da sačuvaju rezultat i tako anuliraju poraz od 4:1 iz prvog dela sezone od crveno-belih u Beogradu.

Kalča je sada na bezbednom 7. mestu sa 22 osvojena boda, i uoči poslednjeg kola regularnog dela sezone ima tri više od Crvene zvezde i bolji međusobni skor što mu garantuje ostanak u ligi. Crveno-beli će pak kroz baraž sa trećeplasiranom ekipom iz druge lige (Ivanjica ili Jastrebac) pokušati da obezbede status prvoligaša.

Ostale sportske vesti iz regiona pratite na SPORT JUGA.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com