Društvo

“Kalča” dobija novi izgled, savremeniji i privlačniji

Tržni centar “Kalča” u Nišu dobija polako novi izgled zahvaljujući Udruženju vlasnika lokala koji su odlučili da najstarijem niškom tržnom centaru sagrađenom pre tri decenije vrate stari sjaj. Prema rečima Dragoslava Pavlovića, predsednika UO Udruženja, radovi su počeli u maju, a do sada su završeni molerski i farbarski radovi. Za preuređenje TC “Kalča” vlasnici su izdvojili do sada 7 miliona dinara.

Pavlović dodaje da su ovih dana postavljene i klupe u cenru koje posetioci mogu da koriste da predahnu dok oldučuju šta će i gde kupiti, a u tome će im pomoći i info pult koji će biti postavljen na kome će posetioci moći da vide gde se koji lokal nalazi kako bi se lakše snašli prilikom kupovine.

“Do svake klupice je dovedena struja i postavljeni su punjači za mobilne telefone što je još jedan od načina da posetiocima olakšamo boravak u centru”, dodaje Pavlović.

Dodaje da će obnova kupole u TC “Kalča”  morati malo da sačeka jer njena sanacija zahteva više novčanih sredstava kao i klimatizacija u objektu. Sadašnja ne radi i ne može da se popravi, tako da će morati, kaže Pavlović, da se potraži neko drugo rešenje za ovaj problem.

TPC “KALČA”; Foto: M. V.

Problem upotrebne dozvole će, takođe, morati da sačeka rešenje.

“Građevinar koji je investitor i na koga se vodi zemljište više ne postoji, a zemljište još nije preneto na vlasnike lokala zbog čega je nemoguće ozakonjenje objekta. Pošto smo pokušali da sve to rešimo sudskim putem čekamo presudu apelacionog suda i ako to bude rešeno imaćemo uslova da započnemo proces dobijanja upotrebne dozvole”, kaže Dragoslav Pavlović.

SREĐUJE SE KALČA! Klupice sa Wi Fi i USB priključcima, žardinjere i info pult (FOTO)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Не знам да ли да се смејем или да плачем…..
    Промашај столећа и највеће РУГЛО у сред среде центра града.

  2. Da, znatno bolje izgleda, ali nazalost sta god uradili gradjanima ce to smetati jer mozemo primetiti da svakodnevno (da ne kazem kradu) odnose saksije vestackog cveca (drvo masline?! o.O) i svakodnevno se uzima ukrasno kamenje, kao i vrsenje nuzdi u djubrari samog centra..

  3. Džaba sve dok se ne reši problem klimatizacije, što je jedan od najvećih problema u zgradi, a verovatno i jedan od najvećih razloga zbog čega su ljudi izgubili interesovanje da obilaze lokale tamo. Doduše, leto je evo pola prošlo. Još malo pa će jesen, kada su temperature niže i biće podnošljivije tamo, a dogodine će valjda da se reši i taj problem sa klimom.

  4. Ako ne udju firme poput, croop, reserved,….. dakle ozbiljne firme za siru masy, a njina treba veci pristor, a ne golubarnici, nema od toga nista. Kalcu treba srusiti di temelja i inda ds to izgradi neko ozbiljan inace ce oststi ruglo centra grada Nisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com