Društvo

Kako su dvadesetogodišnjaci Petar i Rastko „naučili“ Nišlije na zdraviju ishranu

Da na mladima svet ostaje, pokazuju Petar Jovančić i Rastko Đorđević mladi preduzetnici iz Niša, koji su u svojim dvadesetim otvorili restoran Čorbaru sa ciljem da promovišu zdravu ishranu i lokalnu kuhinju.

Petar je student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, dok Rastko ima iskustvo u menadžmentu, i doprinosi svakodnevnom funkcionisanju restorana.

Kako bi saznali više o nastanku restorana popričali smo sa Petrom Jovančićem.

NV: Kako je nastala ideja za otvaranje Čorbare?

“Ideja za otvaranje restorana prvi put se pojavila pre četiri-pet godina nakon razgovora sa majkom, koja je primetila rastuću potrebu za zdravom hranom. Iako su u početku odustali zbog nedovoljno razvijenog tržišta, povratak ideji inspirisao je profesor fiziologije na DIF-u, koji je spomenuo visok stepen oboljevanja od kancera debelog creva u Srbiji”, što je dodatno motivisalo Petra da se posveti ovom projektu.

NV: Koje čorbe se mogu naći na meniju, i koja je najtraženija?

Foto: Niške Vesti/ Sara Urošević

“Na meniju se trenutno mogu naći teleća, paradajz čorba i potaž od brokolija koji je moj lični favorit. Sledeća čorba koju ubacujemo na jesen biće potaž od bundeve i riblja čorba. Cilj je da imamo veliki izbor čorbi ali da se smenjuju mesečno. Za sada je najprodavanija teleća čorba, ipak živimo u Niš”, šaljivo je dodao Petar.

NV: Šta je najstresniji deo posla?

“Najstresniji deo posla nije papirologija, najteže je verovati u svoju ideju i imati poverenja u sebe. Verovati da će ideja uspeti, uprkos izazovima, je najvažniji i najteži deo vođenja restorana” istakao je Petar.

Na pitanje kako balansira studije i vođenje restorana, Petar se dvoumi oko odgovora.

„Ne uništava mi studiranje posao, posao mi uništava studiranje zato što sa studijama mogu opet da prijavim ispit, ali restoran zahteva više posvećenosti“.

Ovi mladi preduzetnici suočavaju se sa brojnim izazovima na svom putu, uključujući nedostatak sredstava i manjak socijalnog života. Rastko trenutno radi treću smenu kako bi obezbedio snabdnevanje za Čorbaru, sve dok restoran ne postane popularniji.

Petar Jovančić ohrabruje mlade da preuzmu rizik i oprobaju se.

„Kada jednom osnujete porodicu, preuzimanje rizika postaje veće  jer odgovarate za živote drugih. Stoga, iskoristite priliku dok ste mladi i imate slobodu da eksperimentišete i razvijate svoje ideje“.

Petar i Rastko su pokazali kako mladi preduzetnici mogu imati značajan uticaj na svoju zajednicu, unapređujući kvalitet života i pružajući zdraviju alternativu. Njihov rad pokazuje da svaki pojedinac može doprineti društvu na pozitivan način.

A kakve su im čorbe uverite se, njihova radnja se nalazi u Dušanovoj 128.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com