HronikaVideo

Kako smo proveli vanredno stanje iz ugla Komunalne milicije! (VIDEO)

Vanredno stanje je ukinuto. Ipak, mnoge mere ostaju na snazi. One se u najvećoj meri odnose na rad ugostiteljskih objekata. Na snazi još uvek ostaje i fizička distanca, ali i zabrana okupljanja.

U slučaju kršenja mera, kao i do sada, reagovaće pripadnici MUP-a ili komunalna milicija.

Načelnik Komunalne milicije Milan Đorđević kaže da će Komunalna policija sada sve svoje snage usmeriti na poštovanje mera ugostiteljskih objekata.

“Za sada je situacija zadovoljavajuća. Tamo gde uočimo bilo kakvu nepravilnost, vlasnici lokala i zaposleni se upućuju na poštovanje pravila”, istakao je Đorđević.

Zaštitna oprema je obavezna za zaposlene u ugostiteljskim objektima, ali nije kod građana. Komunalna milicija je trebalo da proverava da li građani tu meru poštuju u gradskom prevozu, međutim sinoć kasno je ona ukinuta i ostavljeno građanima na odgovornost da brinu o svom zdravlju. Ipak, Đorđević apeluje na svest svih Nišlija da i zbog svoje i zbog bezbednosti njihovih bližnjih i dalje nose zaštitnu opremu.

Đorđević je podsetio da je Komunalna milicija bila aktivna sve vreme i kontrolisala sve što je u njihovoj nadležnosti. Najpre je kontrolisala poštovanje mera u gradskom prevozu, odnosno da li zaposleni imaju zaštitne maske i rukavice, da li se dodirne površine brišu i tretiraju na adekvatan način. Kontrolisali su i restoranske objekte na benzinskim stanicama, pošto je primećeno da su se ljudi nakon zatvaranja kafića preselili tamo. Kontrolisalo se i poštuvanje odluke o zabrani korišćenja parkova i zelenih površina.

“Uzeli smo učešće i kada je kontrola sanitarnih uslova u bilizini pijaca, odnosno u piljarama. Ono što smo uočili na početku jeste da nije bilo poštovanje pravila u piljarama, odnosno nije bilo dva radnika koja bi kada jedan uslužuje, drugi naplaćivao. Veliki broj nije nosio ni maske ni rukavice”, kazao je Đorđević.

Prekršajne prijave Komunalna milicija nije pisala kada je poštovanje mera u toku vanrednog stanja u pitanju, ali je bilo slučajeva narušavanje javnog reda i mira kada su morali da sankcionišu.

Opširniju izjavu načelnika Komunalne milicije pogledajte u VIDEU.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Na keju pored Nisave u sred centra vi vase radno vreme ocigledno NIKADA ne provodite, obzirom na svinjac koji se tamo nalazi…. korpe za smece prelivaju, djubre razbacano na sve strane, maloletni delikventi se opijaju i drogiraju, puse i bacaju pikavce i istrosene dzointove svude redom- a vi jurite babe po pijaci koje su iznele 10 jaja da prodaju da skupe neku crkavicu da prezive u svojim selima, ili terorisete obicne gradjane besmislenim prijavama i kaznama. Stidite se, paraziti nijedni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com