Promo

Kako se rešiti neprijatnog mirisa stopala

Neprijatan miris stopala može da stvara veliki problem. Stvara se usled pojave bakterija i gljivica, jer se stopala dosta znoje, što je pojačana pojava tokom toplih letnjih dana, jer smo često primorani da nosimo zatvorenu obuću.

Zatvorena obuća koja nije od kože i ne dozvoljava dovoljan protok vazduha, sintetičke čarape, visoke temperatrue dovode do pojačanog znojenja stopala, pojave neprijatnog mirisa, a neretko i svraba i problema koji se zove atletsko stopalo.

Do neprijatnog mirisa i infekcije dolazi kada bakterije koje žive na vašoj koži dođu u kontakt sa znojem. Ovo sporedno stvara kiseline koje su neprijatnog mirisa. Bakterije i gljivice vole toplotu, vlagu i mrak pa su vaše cipele odlično mesto za njihovo nastanjenje.

Kako biste izbegli neprijatan miris postoji nekoliko praktičnih saveta koje možete primeniti.

Ne treba napomenuti redovno i temeljno pranje stopala, ukoliko je to moguće jakim mlazem vode. Kao što je već napomenuto, neprijatan miris se stvara usled vlage, tako da je nakon pranja potrebno dobro osušiti i obrisati stopala.

Ukoliko nosite zatvorenu obuću, trebalo bi nositi i rezervni par čarapa, kako biste se presvukli tokom neke pauze ili nakon treninga. Poželjno je da čarape budu od pamuka.

Dezinfikujte svoju obuću. Postoje različiti sprejevi za dezinfekciju obuće, a jedan od “home made” načina je upotreba sode bikarbone koja je veoma efikasna u borbi protiv gljivica.

Vodite računa i negujte svoja stopala. Za to su najdelotvornije kreme, pogotovo ukoliko su posebno namenjene suzbijanju neprijatnih mirisa.

Deo Fresh Foot krema za negu stopala stiže iz Fitogalove kolekcije i pruža efikasnu zaštitu u odnosu na razvoj neprijatnog mirisa stopala. Nakon nanošenja, koža stopala dugo ostaje suva, sveža i prijatnog, diskretnog mirisa. Ne sadrži alkohol i ne boji tkaninu odevnih predmeta sa kojom može doći u kontakt.
Način upotrebe: Malu količinu naneti blagim utrljavanjem na kožu stopala. Potrebno je da u tu svrhu koža bude čista. Primenjivati jednom u toku dana. Ne nanositi kremu na oštećenu ili iritiranu kožu.
FITOGAL

 

FITOGAL
www.dcp-hemigal.rs
FACEBOOK
INSTAGRAM
069/8910409

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com