Kuhinjica

Kako pripremiti jagnjeću plećku?

Gijom Iskandar osmišljava recepte za kuvanje kod kuće

Gijom Iskandar, francski šef i dobitnik Mišelin zvezde, tvorac elitnog menija beogradskog restorana Langouste, već nedeljama obilazi prodavnice i osmišljava jednostavne, a opet posebne recepte za fina jela koja svako od nas može da pripremi u svom domu. Ovo je Gijomov način da nas pozove da ostanemo kod kuće, hranimo se zdravo, ali i da ne zaboravimo da uživamo u hrani.

-Gijomov recept za jagnjeću plećku-

Sastojci:

6 šargarepa
3 crna luka
Suvi začin
4 mandarine
1 limun
120gr mocarele
1l vode
2.5 kg jagnjeće plećke
100gr rena
100gr lešnika
So, biber

Priprema:
Iseći jagnjetinu na manje komade i začiniti. Na vrelom ulju kratko propržiti meso, dok se ne stvori hrskava korica.
Šargarepu oprati, ispilirati i blanširati dva minuta. Luk očistiti i iseći na četvrtine. Mandarini pilerom skinuti koru.
U dublju posudu poređati komade mesa, šargarepu, luk, lešnik i koru od mandarine i naliti vodom. Posudu poklopiti i ubaciti u rernu, peći na 200C, 90 do 120 minuta.
Kada je meso gotovo, iz posude izvaditi meso i povrće. U ostatak vode u posudi dodati mandarinin i limunov sok i kuvati nekoliko minuta (dok se ne zgusne). Sos koristiti prilikom serviranja.

Servirati sa mocarelom i renom.

Tokom trajanja vanrednog stanja zbog korona virusa, kako bi što više olakšao ljudima boravak kod kuće Gijom će na instagram kanalu @langousterestoran objavljivati recepte jednostavne za pripremu koje osmišljava ovim povodom. Naravno, sve uz haštagove #stayhome i #staysafe.

Prijatno!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com