Promo

VELIKA ŠANSA za zaposlenjem medicinskih kadrova i dalje postoji – pazite na skrivene troškove!

Poslednjih godina veliki broj medicinskih radnika iz Srbije otišao je poslom u Nemačku. Zadovoljni uslovima i platom, podstakli su i druge kolege da sreću potraže u ovoj zemlji koja decenijama unazad upošljava medicinske sestre, tehničare i lekare. Pre pandemije svakako ali i tokom pandemije želja za odlaskom ne jenjava.

Međutim da bi se uopšte razmotrio odlazak za Nemačku potrebno  je par uslova koje medicinsko osoblje mora da ispuni. Osim potrebnih (kvalifikacija) medicinske škole potrebno je poznavanje jezika i nostrifikacija diplome.

U oba slučaja može Vam pomoći škola nemačkog jezika Mein und Dein.

„Mnogi naši polaznici uče nemački radi zaposlenja u Nemačkoj. Osim dugogodišnjeg rada sa lekarima u poslednje vreme sve je više medicinskih kadrova svih profila koji nam se obraćaju za pomoć. Zato smo za njih dizajnirali posebne programe“, kažu u školi.

Zbog nedovoljnog poznavanja jezika i želje da se što pre ode sve veći broj agencija i headhuntera nudi usluge ovim kadrovima za kojima vapi Nemačka.

Pitali smo Mein und Dein da nam objasne koje su njihove prednosti u odnosu na agencijsko zapošljavanje.

Mein und Dein: Agencijsko zapošljavanje i naši kursevi jezika su dva potpuno različita koncepta iza kojih se krije i različit pogled na to kako treba otići u Nemačku. Ako uzmemo cenu u obzir, besplatni kursevi jezika često su najskuplji kursevi jezika. Ti troškovi dolaze na naplatu, tu nema dileme. Samo kasnije u drugom obliku.

Da biste bolje razumeli daćemo Vam sledeći primer. Posle besplatne obuke i kurseva na konto ugovora sa poslodavcem ili agencijom u obavezi ste da plaćate 24 meseca akontacije koja se odbija od plate, uglavnom je to 200 evra. Ako taj iznos pomnožimo sa 24 dobićemo 4800 evra. Ta cifra, složićemo se, nije mala. Osim toga može da se desi da ugovor imaju agencija i poslodavac pa da tako Vama bude plata manja za 200 evra od kolege koji se bavi istim poslom a da Vi i ne znate zašto.

Osim toga vrlo su problematične diplome jezika i znanje koje se stiče tokom tih obuka. Ispiti se polažu za pet, šest meseci (da ne pričamo o stresu kroz koji prolaze kandidati u dvosmenskom režimu i sa porodicama tokom tog preioda) u dobro organizovanim i utabanim stazama. To dalje rezultira masovnom produkcijom i niskim kvalitetom, a sve u cilju ogromnih zarada koje su podeljene i iscepkane tako da ih je gotovo nemoguće pohvatati odjednom (na primer kroz troškove smeštaja i sl.)

Na kraju te diplome npr. Telc B1/B2 i Defizitbescheid (potvrda o postupku nostirfikacije) neretko ostaju sve vreme kod poslodavca/agencije kao garant sigurnosti ukoliko dođe do toga da neko odustane od projekta ili poželi da krene sam u potragu. Ceo taj fenomen je toliko poprimio maha da nas neće čuditi ako se zabrani posredovanje medicinskih radnika i ukinu neki test centri jezika zbog ”pranja” diploma.

Naravno, ima i dobrih primera, većina je tako i otišla, samo osećamo potrebu da objasnimo ljudima da postoje opasnosti i da se dobro informišu, jer neretko se mi bavimo posledicama, a na kraju štetu trpe svi.

Jedan od najvećih problema koji se tiče direktno nas kao škole jezika je taj što se kreirala takva atmosfera da se jezik može naučiti za nekoliko meseci. Treba biti društveno odgovoran i ljudima reći istinu. Jedno je ako želiš da odeš bez znanja jezika i Nemačka ne postavlja nikakve uslove, međutim sasvim je nešto drugo ako uslov o poznavanju nemačkog ipak postoji a on se samo formalno završava.

Tako su nam rekli iz škole nemačkog jezika.

Na kraju krajeva, niko se ne odvaja od porodice i menja život iz korena da bi išao težim putem i trošio više novca. Naprotiv, odlazak u Nemačku se planira sa namerom da se stečenim znanjem zaradi više i omogući bolji život za sebe i najmilije.

Kako biste izbegli bespotrebno gomilanje troškova i stres zbog nedovoljne funkcionalnosti Mein und Dein preporuka je da svoje snove ne prepuštate drugome.

Njihov RECEPT je vrlo jednostavan:
Preuzmete odgovornost za učenje jezika i držite sudbinu u svojim rukama.

Škola nemačkog jezika Mein und Dein može u ovom poslu puno da pomogne. Oni svoje prednosti vide u predavačima, iskustvu i iskrenosti.

„Kursevi nisu besplatni a učenje jezika nije za pet, šest meseci“, tu moramo odmah da budemo jasni kažu iz ove škole.

Ideja za odlaskom može nastati preko noći ali je realizacija takve ideje „projekat“ koji život menja iz korena na bolje. Za sve to potrebna je dobra priprema koja, ako je adekvatna, ne sme da bude brza.

„U čitavom procesu ne sme biti pogrešnih koraka, lutanja, skrivenih troškova i laži“, sigurni su u školi Mein und Dein gde obećavaju iskrenost, transparentnost troškova i bezuslovnu pomoć u traženju poslodavaca, prikupljanje dokumentacije i u procesu nostrifikacije“.

Ako ste se već odlučili da je vaša sreća tamo i želite da promenite život na bolje, zaradite više svojim stečenim znanjem i iskustvom, obezbedite svojoj porodici sigurniju i bolju budućnost, nemojte da oklevate da potražite pomoć na pravom mestu.

Zakažite razgovor u školi Mein und Dein, raspitajte se za uslove, raspitajte se za cene – kada imate sve informacije na dlanu tek se onda odlučite, jer sa dobrim informacijama nikada nećete doneti pogrešnu odluku.

MEIN UND DEIN
Učitelj Tasina 4/1, Niš
www.mein-dein.com
063 1194051
FACEBOOK
INSTAGRAM

 

 

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2902.918658457816!2d21.892977215411186!3d43.31596218219008!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b0b1d06bc21d%3A0x66b390bf0ff9b894!2sMein%20und%20Dein!5e0!3m2!1ssr!2srs!4v1598866772036!5m2!1ssr!2srs” width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0;” allowfullscreen]

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com