Društvo

Kako izgleda studiranje u zemljama EU

U okviru tradicionalnih Erazmus četova koji se održavaju u niškom EU info kutku, ove nedelje će gošće biti Maša Đorđević i Nina Burić, koje su provele semestar na univerzitetima u Evropi. Erazmus čet će biti održan u sredu 20. februara od 17,30 sati.

“Kakvi su uslovi prijavljivanja za studije u inostranstvu, kako izgleda aplikacioni proces za programe Erasmus plus, koji su izazovi pred studentima, samo su neke od tema o kojima će naše sagovornice pričati. Takođe, prisutni će moći da dobiju više informacija o sličnostima i razlikama između studiranja u Srbiji i Evropi i bliže se upoznati sa tradicijom i kulturom Italije i Španije iz ugla Nišlijki koje su živele i studirale u tim zemljama”, kažu u EU info kutku.

Maša Đorđević je pohađala „Universidade de Vigo“ u Španiji, a Nina Burić, Università Cattolica del Sacro Cuore“ u Italiji. Učesnice četa deo su organizacije Erasmus Student Network Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com