Promo

Kako da znamo da je Bog tu, kako da znamo da Bog postoji? (VIDEO)

Verovatno Boga nema, zato uživajte u životu, pisalo je na londonskim autobusima. Upravo ovakve izjave pokreću mnoge ljude na razmišljanje da li zaista Bog postoji. Ovo je pre svega interesantna izjava, ali veoma obazriva, primećujemo. Nisu sigurni. Reč „Verovatno“ pokreće lavinu razmišljanja. U ovom tekstu pokušaćemo da zajedno odgonetnemo nedokučivo.

Da li Bog postoji?
Odgovorili smo. Definitivno, da!

Ko je Bog?
Odgovorili smo. Bog je ljubav!

A odgovor na pitanje „Kako da znamo da je Bog tu?“, dr Dejvid Ašerik pokušava da pronađe u svom trećem predavanju iz serijala „Da li Bog postoji?“.

Podsetimo se da Bog predstavlja Sveto trojstvo – Oca, Sina i Svetog duha. Božanska porodica. I kada je Bog stvorio Adama i Evu, nije ih stvarao po svom liku kao jedinke, već kao porodicu – „Rađajte se i množite se“. Kroz celu Bibliju, Stari i Novi zavet, Bogu se obraća sa „Oče naš..“. U svim molitvama, takođe. Otac. Glava porodice.

Ali, kako da znamo da je On zaista tu??

Da li možete da ubedite nekoga da vi volite da jedete određenu hranu, ako on odbija to i misli da jedete samo da biste njemu pokazali kako uživate u ukusu, a da ustvari i sami znate da nije tako? Ima li svrhe uopšte ubeđivati ga? Ima li svrhe da Vas ubeđuju da ste krivi za nešto, za šta znate da niste? Mogu li Vas ubediti?

Na sva pitanja je odgovor NE, ali postoji velika razlika između onoga što nije istina i onoga što trebate predstaviti drugome da nije istina. I obrnuto.

„Možete mi verovati ili ne, ali ja znam da je to istina, čak iako ne mogu da vas ubedim da je to istina“.

Upravo tako se može objasniti i postojanje Boga u našim životima. Njegov duh je u nama. Ja znam da je On tu, čak iako Vas ne mogu ubediti da je to istina, ovo se može čuti na predavanjima dr Dejvida Ašerika.

Više na ovu temu možete da pročitate na Traganja.org.

Za više tekstova posetite traganja.org

Prvih deset čitalaca koji pozovu na broj 060/80 – 80 – 119 dobijaju knjigu na poklon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com