ObrazovanjeSport

Кako da vrednujemo prirodu, njena bogatstva i živimo sa njom

Održan Orijentiring seminar i trka studenata

Orijentiring savez Srbije, u saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu organizovali su stručni seminar „OSNOVE ORIJENTIRINGA“ za studente i nastavnike osnovnih i srednjih škola. Učesnici seminara su, u okviru stručnog osposobljavanja, imali priliku da steknu teorijska i praktična znanja od renomiranih eksperata u oblasti orijentiringa.

Prof. dr Irina Juhas je učesnike upoznala sa osnovama orijentiringa, dok je  prof. dr Slavica Bačanac govorila o psihološkim aspektima i blagodetima orijentiringa.

Foto: Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Učesnici su i kroz praktičnu vežbu koja obuhvata rad sa kartom i kompasom ovladali osnovama orijentiringa u prirodnom okruženju. Stručnim osposobljavanjem u oblasti orijentiringa, nastavnici će imati mogućnost da stečena znanja primene u praksi, čime značajno mogu doprineti kvalitetu nastavnog procesa, kao i stvaranju pozitivnih navika prema aktivnom boravku u prirodi. Ishodi seminara su bili svakako pozitivni, što se ogledalo u aktivnoj diskusiji na teorijskom i aktivnim učešćem na praktičnoj vežbi.

„Aktuelna situacija sa pandemijom nas je uslovno naterala da vrednujemo prirodu i njena bogatsva. S` tim u vezi, smatramo da je promocija ovakvih sadržaja od esencijalnog značaja za buđenje svesti kod ljudi o blagodetima koje priroda pruža“, poručili su nosioci ideje današnjeg događaja docent dr Nikola Stojanović i prof. dr Zvezdan Savić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.

Foto: Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Seminar je obeležila revijalna orijentiring trka studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu. Кrajnji ishod je promocija orijentiringa kao značajnog i atraktivnog modela boravka u prirodi, ne samo pojedinca, već i čitave porodice.

“Popularizacijom orijentiringa, podstaknućemo sugrađane da na najbolji mogući način iskoriste veliko prirodno blago, kojim Grad Niš raspolaže. Fakultet sporta i fizikog vaspitanja u Nišu će svojim aktivnostima pokušati da u svom okruženju i šire pomiri čoveka sa prirodom, tako da on sa ponosom može uživati u neprocenjivim bogatstvima svog gospodara”, poručili su organizatori.

Pokrovitelj događaja u Tvrđavi GO Crveni Кrst.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Sve pohvale profesoru Zvedanu I Nikoli, kao I predavacima, izuzetno zanimljiv seminar, veoma zahvalan sport za aktivan odmor u prirodi I porodicno ucestvovanje !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com