Društvo

Kako će izgledati nastava u niškim školama znaće se do 20. avgusta

Kako će izgledati nastava u školama u Nišu i okolini, znaćemo oko 20. avgusta, kaže načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski. Predstavnici školske uprave imaće sastanke sa direktorima škola, kada će dogovoriti model rada u odnosu na preporuke kriznog štaba i epidemiološke situacije.

 

 

“Školska uprava će detaljnije informacije o funkcionisanju svih škola imati oko 20. avgusta, a do tada očekujemo da zaseda i radna podgrupa koja će, između ostalog, sve ono što Ministarstvo prosvete naloži, proslediti po vertikali do lokalnih samouprava. Školska uprava će održati i sastanke sa direktorima osnovnih i srednjih škola i sa njima organizovati nastavu od prvog septembra. Ono što je najvažnije to je da roditelji prate sve instrukcije. Onako kako struka nalaže tako će se ponašati i Ministarstvo prosvete  i Školska uprava”, kazala je načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski.

Dodala je da roditelji ne treba da strahuju za decu.

“Kombinacija  nastave u školi sa onlajn nastavom, odeljenja sa 15 učenika, je nešto što čeka sve koji imaju đake. U svakom slučaju škole će se prilagođavati od 1. septembra novim uslovima prilikama kako to situacija bude zahtevala od svih, a struka bude naložila”, istakla je Sotirovski.

Ministar prosvete Mladen Šarčević je saopštio modele koji će se primenjivati u radu sa učenicima. Direktori niških osnovnih i srednjih škola za sada nemaju preciznije informacije o tome kako će nastava biti organizovana jer se očekuju detaljna upustva iz resornog ministarstva koja će već ovih dana stići u škole. Ono što je ministarstvo predložilo škole će prilagođavati uslovima i kapacitetima kojima raspolažu.

Šarčević: Nastava uz smanjeni broj učenika, u većem broju ustanova deliće se odeljenja

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com