Sport

Kajakaš Marko Đorđević najbolji sportista u izboru Grada Niša

Ognjen Mitrović, član kik boks kluba Vukovi 018 najuspešniji je mladi sportista, Marko Đorđević, kajakaš je sportista godine, a Ženski rukometni klub Naisa najuspešniji sportski kolektiv grada za 2022. godinu. Njima su u Gradskoj kući i svečano dodeljene nagrade, a pripašće im i po 150 hiljada dinara, koliko je grad opredelio za ova priznanja.

U prisustvu brojnih sadašnjih i bivših sportista, nagrade je uručila Ana Joković, nekadašnja reprezentativka Srbije u košarci, a danas potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije.

„Mnogo je lepo gledati osvajače nagrade. To je jedan podstrek da i u budućnosti budu još bolji. Rukometašice su igrale i Evrope, što je za pohvalu. Iskoristite sredstva koja dobijate od Grada i budite još uspešniji. Žao mi je što nema mojih košarkaša i košarkašica i nadam se da će i oni dobiti priznanja u budućnosti“, rekla je Ana Joković.

Foto: Mladen Đurović

Osvajač priznanja za najboljeg sportistu Niša Marko Đorđević je reprezentativac Srbije u olimpijskom kajak slalomu na divljim vodama.

„Puno mi znači jer su treninzi uvek naporni i uvek je potrebno da se nađe motivacija da se nastavi sa treniranjem. Godina je bila vrlo naporna zbog velikog broja takmičenja, i teško je ostati na visokom nivou cele godine“, kaže najbolji sportista Niša za 2022. godinu.

On je dodao da su mu glavni ciljevi za narednu godinu Evropsko i Svetsko prvenstvo do 23 godine, učešće na Evropskim igrama u Krakovu, ali i takmičenje gde se ostvaruje norma za Olimpijske igre 2024. godine

Foto: Mladen Đurović

Ognjen Mitrović iz kik-boks kluba „Vukovi 018“, najbolji mladi sportista Niša, kaže da mu je to priznanje podstrek za dalje takmičenje i motivacija da bude još bolji u sledećoj sezoni kada počinje takmičenje u seniorskoj kategoriji.

Foto: Mladen Đurović

Anastasija Nedeljković rukometašica „Naise“, najboljeg niškog kluba, zahvalila je gradu i publici, koja im pruža podršku na svim utakmicama.

„Hvala Gradu, i čestitke klubu i svim devojkama na dobrim rezultatima ove godine. Dosta nam znači što imamo dobru publiku, i lakše se igra kad imamo podršku. Nadam se da ćemo u sledećoj godini imati bolje rezultate, ući u plej-of i, kao i svake godine, igrati Evropu“, rekla je Anastastija Nedeljković.

Gradonačelnica Niša je zahvalila svim sportistima što predstavljaju grad na najbolji način. Zahvalila je prisutnim bivšim sportistima koju svoje znanje i iskustvo dele sa mladim sportistima.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

“Želim svima da i u 2023. godini budete još uspešniji, pobeđujete, osvajate medalje i promovišete svoj grad na najlepši način kao što su to radili naši proslavljeni sportisti koji nam danas pomažu da razvijamo sport, da ga podignemo na viši nivo za naredne naraštaje. U svoje i u ime svih građana hvala svim nekadašnjim sportistima jer smo se njihovim uspesima svi radovali. Vaša dostignuća su podstrek za sve mlade ljude i temelj razvoja sporta. Podržaćemo sport na pravi, fer plej način, jer je Niš sportski grad”, izjavila je gradonačelnica.

Ona je izrazila uverenje da će biti nastavljena tradicija proglašenja najboljih sportista pod okriljem zajedničke, Gradske kuće i da će to biti motiv svima da budu još uspešniji promoteri našeg grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com