Promo

Kada treba uraditi ultrazvučni pregled srca?

Ultrazvučni pregled srca (ehokardiografski pregled srca) je neophodan u proceni zdravstvenog stanja pacijenata sa sumnjom ili već dijagnostikovanom kardiovaskularnom bolešću (povišenim krvnim pritiskom, nepravilnim ili ubrzanim radom srca, bolovima u sredogruđu, brzim zamaranjem, epizodama gubitka svesti, kod dijabetičara, bolesnika na hemo ili radioterapiji), kao i preventivno kod osoba koje imaju porodične i lične visoke faktore rizika za kardiovaskularne bolesti (gojaznost, pušenje, povišene masnoće u krvi, fizička neaktivnost itd).

Ehokardiografski pregled spada u grupu tzv. neinvanzivnih metoda, pregled je bezbolan, pre pregleda nije potrebna posebna priprema, nema štetnih dejstava i može se primenjivati u najranijoj životnoj dobi.
Ehokardiografijom se mogu otkriti mnogobrojni patološkoanatomski i funkcionalni poremećaji, ova metoda ima značaj u praćenju evolucije mnogih bolesti i efekata primenjene terapije, ali i kod donošenja pravovremene odluke o hirurškom lečenju odredjenih bolesti srca, zatim u oceni fizičke sposobnosti, odnosno fizičke aktivnosti bolesnika u pojedinim obolenjima KVS.

Poliklinika Panajotović je kompletno opremljena najsavremenijom opremom za kardiološki dijagnostiku i pračćenje. Simptomi koji vode do preporuke za pregled (povišen i snižen krvni pritisak, zamaranje, lupanje srca, bol u grudima i ledjima, trnjenje ruku,  preznojavanje i tako dalje).

Usluge koje pružaju su:

  • Kardiološki pregled
  • EKG
  • Ultrazvučni pregled srca
  • Holter EKG-a 24h
  • Telemetrijski holter EKG-a
  • Holter krvnog pritiska 24h
  • Ultrazvučni kolor dopler karotida (krvnih sudova vrata koji vode krv u mozak)
  • Test opterećenja (ERGO test)
POLIKLINIKA PANAJOTOVIĆ

Pregledi se zakazuju pozivom na naš kontakt telefon i mogu se izvršiti u najkraćem vremenskom periodu. Nastojimo da se pregledi obave bez čekanja u tačno određenom terminu, kako bi se izbeglo duže zardžavanje pacijenata u zatvorenom prostoru.

Pacijenti su obavezni da nose zaštitne maske, na ulazu vrše dezinfekciju ruku, zatim medicinska sestra vrši proveru telesne temperature bezkontaktnim toplomerom na daljinu. Pacijent ulazi sam, a pratnja čeka u dvorištu Poliklinike. Prostorije se često proveravaju, sterilišu ultravioletnim sterilizacionim lampama, radne površine se stalno čiste i dezinfikuju. Nakon svakog pregleda vrši se detaljna dezinfekcija prostorija, ordinacija i radnih površina.

Zahvaljujemo se pacijentima na saradnji i poštovanju propisanih mera u cilju prevencije infekcije izazvane virusom Covid 19.

 

POLIKLINIKA PANAJOTOVIĆ
Dragiše Cvetkovića 29a
018 537999
www.poliklinikapanajotovic.rs
FACEBOOK

 

U službi Vašeg zdravlja Poliklinika Panajotović.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
Close