Promo

Kada ste poslednji put posetili oftalmologa?

Za kristalno jasan vid - KLINIKA MAJA

Zbog užurbanog tempa života, dešava se da zapostavimo svoje zdravlje, odlazak kod oftalmologa podrazumeva se samo kada se pojavi problem, a da to ne bude slučaj još danas zakažite kontrolni pregled.

Ukoliko je vaš posao vezan za kompjuter i većinu vremena gledate u ekran, potrebno je da redovno proveravate vaš vid. Morfologija oka se nije menjala hiljadama godina tako da ljudsko oko nije prilagođeno dugom gledanju u ekran kompjutera ili telefona.
Zbog toga možete primetiti pojave poput grebuckanja i peckanja zbog suvoće oka ili česte glavobolje jer su vam oči preumorne.
Preporuka je da se kompletan oftalmološki pregled radi na svake dve godine, što naročito važi za mlade, zaposlene ljude. Redovni pregledi su, takođe, potrebni kod onih koji imaju pozitivnu porodičnu anamnezu, odnosno koji imaju prisustvo oftalmoloških bolesti u bližoj i daljoj porodici, koji imaju neku prethodnu povredu oka ili hiruršku intervenciju.
Složićete se, preventiva je bolja od bilo kog leka, kažu u Klinici Maja.
Foto: Klinika Maja
Jedan od problema koji se često javlja je noćno slepilo, njega ćete lako prepoznati ako Vam se dešava da loše vidite noću.
Noćno slepilo (nyctalopia) se opisuje kao nemogućnost adaptacije vida na tamu. Niktalopija je simptom nekoliko očnih bolesti, a takođe, često je prisutna kod nekorigovane kratkovidosti koja predstavlja refraktivnu anomaliju.
Može da bude nasledna, da nastane usled povrede oka ili nedostatka vitamina A.
Simptomi noćnog slepila:
• glavobolja
• bol u očima
• mučnina
• povraćanje
• zamagljen vid
• preosetljivost na svetlo
• poteškoće sa vidom na daljinu
Lečenje zavisi od uzroka. Tretman može biti jednostavan – u vidu nove dioptrije, promene lekova za glaukom, promene ishrane, a moguća je i potreba za operacijom ukoliko je katarakta uzročnik noćnog slepila. Međutim, ukoliko je uzrok genetski poremećaj, tada najčešće stanje ne može da se izleči.
Klinika Maja je vrhunska oftalmološka klinika, koja je u samom vrhu oftalmoloških usluga ne samo u Srbiji, već i u regionu.
Posvećenost i vrhunsko lečenje očnih bolesti i stanja oka odlike su ove klinike na kojima su izgradili brend i ime kome se veruje.

Kako bi se postigao visok standard, posvećeno se pristupa svakom pacijentu i njegovom lečenju, a tome doprinosi permanentno praćenje svih svetskih standarda, kao i primena najsavremenije medicinske opreme koja je na raspolaganju.

Iskusan tim očnih hirurga sa više od 20 godina iskustva, na čelu sa profesorkom dr Gordanom Zlatanović, garantuje profesionalizam na visokom nivou i najbolju negu.

Usluge:

– Hirurške intervencije 

– Pregled oka 

– Dijagnostika

 

Vizantijski bulevar 33
018/530-541 018/533-036
www.klinikamaja.rs
Facebook

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com