DruštvoObrazovanje

Kada se učiteljica toliko voli da se zbog nje piše poezija

Kraj školske godine sve je na neki način iznenadio, ali u slučaju Tatjane Ljubomirović, učiteljice u OŠ „Ratko Vukićević“ poslednje školsko zvono je izmamilo i suze. Nisu mogli da je sakriju učenici, a zablistala je i u očima učiteljice. Dirljiv rastanak sa generacijom koju sada predaje nastavnicima učinio je emotivnijim poklon koji su učenici pripremili za svoju učiteljicu sa kojom su proveli četiri godine.

„Dobila sam najlepši poklon koji može da se dobije od dece, a to je pesma koju su napisali i posvetili je meni. Nisu to obične reči. To su stihovi koji su puni emocija i koji na svoj način iskazuju osećanja dece. Ona čista, najiskerenija osećanja koja su deca pokazala“, kaže učiteljica Tatjana Ljubomirović.

Pesmu je napisao i pred razredom pročitao Nemanja Stojanović, predsednik odeljenja 4/5,OŠ “Rstko Vukićević”.

Vodio je, umesto učiteljice,poslednji roditeljski sastanak, koji je bio održan na Letnjoj pozornici u Tvrđavi uz pridustvo svih đaka i roditelja. Napravio je osvrt na protekle četiri godine, kako se učilo, radilo, igralo, družilo. Osim za učiteljicu napisao je pesmu za svakog učenika u razredu, a drug iz odeljenja Nikola Mujkić je za svakog nešto i nacrtao.

Tatjana Ljubomirović dodaje da je bila toliko dirnuta ovim dečijim gestom da se poslednjim atomima snage borila da ne zaplače, ali je nekoliko suza skliznulo iz oka.

„Iskrene dečije reči ne mogu da vas ostave ravnodšnim i to se pokazalo i sada, ali je to istovremeno dokaz da sam uspela, radeći sa njima, da ih naučim da cene prave vrednosti. To važi i za darivanje. Nije sve u velikim i skupim poklonima. Najdraži su oni koji su od srca, u koje ste utkali sebe i svoja osećanja. To su sitnice, ali vredne i one čine naš život lepšim, dragocenijim i bogatim“, kaže ova učiteljica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com