Sport

Kada nisu na Čairu… mališani biraju, mama sprema a tata sve to “kači” na sajt – SUZIN MALI KUVAR

Petočlana porodica Matijašević poznata je u Nišu pre svega po tome što nijedna utakmica Radničkog ne može da prođe bez njihove podrške sa tribina i to u punom sastavu uz dresove ili majce, kape i šalove, jer navijanje za gradski klub je ozbiljna lokal-patriotska stvar uvereni su Matijaševići. Od nedavno svi koji vole da spremaju mogu da se posluže i sajtom “Suzin mali kuvar” gde mogu da pronađu brojna jela koja je spremila mama Suzana.

Da su Suzana i Saša jesu posvećeni roditelji najbolje osete i znaju mališani Strahinja (13), Sofija (11) i Lazar (9) koji sa roditeljima osim na stadion Čair odlaze i posećuju i ostala sportska dešavanja u Nišu, gotovo da ne propuštaju nijedno. Osim velike ljubavi prema sportu koji i sami treniraju, mališani porodice Matijašević uvek su raspoloženi za dobro jelo, na to ih je navikla mama Suzana koja je upravo zbog njih i počela još pre deset godina da sakuplja recepte.

“Počeli smo mi da sakuljamo recepte još dok su deca bila mala, pa sam njihove kašice koje sam pravila kako ja mislim da je najbolje, zapisivala ali to nigde nisam objavljivala. Tako da mogu da kažem da je ovaj sajt počeo da “raste” još pre čitave decenije”, kaže mama Suzana za Niške Vesti.

Mitijaševići na stadionu Čair; Foto: privatna arhiva

Na ovom sajtu do detalja možete pronaći kako se jela spremaju. Čitav postupak je potkrepljen slikama i objašnjenjima kako bi domaćice dobile upravo željeno jelo onako kako je mama Suzani uspelo.

Na pitanje za koje se recepte odlučuje da sačuva i objavi, ona dodaje da u “selekcionoj komisiji” uvek sede u prvom redu Strahinja, Sofija i Lazar – njihova odluka je presudna. To je za sada tako ali kaže da su prve reakcije na sam kuvar i sajt odlične i da već ima predloge šta da objavi.

Komšije i prijatelji su oduševljeni što svoje znanje i proverene recepte deli sa drugima, jer mnogi hoće samo da provere da li i oni prave neko popularno jelo na isti način.

“Ja sve mesim i pravim, Saša je zadužen da sve slika, sredi i postavi na sajt koji je on uredio. Tata je tehnička podrška i vidim da uživa u tome, jer je pored toga što je u tom pogledu stručan i vrlo raspoložen da učestvuje u našim porodičnim stvarima. Da nisam imala njegovu podršku taj KUVAR bi još uvek negde čekao”, kaže uz osmeh Suzana.

Tata Saša pozabavio se i marketingom kada je Suzanin mali kuvar u pitanju pa danima na društvenim režama, objavljuje šta se ovih dana krčka u kuhinji Matijaševića.

Saša Matijašević inače profesor informatike u jednoj niškoj školi uveren je da ovaj sajt pored dogradnje može nekada u budućnosti i da se unovči. On je već napravio strategiju da tu objavljuje i neke druge stvari pored recepata i uveren je u jedno, da upornim i vrednim radom može da napravi puno toga.

Matijaševići u punom sastavu probaju tortu koju je napravila mama Suzana; Foto: privatna arhiva

Ako ne znate danas šta da kuvate zavirite u “Suzin mali kuvar” i odaberite nešto po svojoj želji.
Prijatno!

SUZIN MALI KUVAR  

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Svaka čast, Bravo. Eh da je više takvih pravih Nišlija a ne ove poturice sa *** koje nam *** grad grafitima.

  2. Svaka cast profesore Vama i vasoj supruzi! Vidi se da ste pedagog i ovo sto vi radite je nekada pre nekih 20 – 30 godina bilo normalno! Nis ima za koga da navija, medjutim ljudi koji vode klub nislije teraju da navijaju za Bg. blizance svojom “politikom” tj. NEZNANJEM!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com