DruštvoZabava

KADA LJUBAV POBEDI SVE: Keruša Azra brine o dva mačeta kao da su njena

Stara narodna “vole se kao pas i mačka” kojom se aludira na netrpeljivost ovih životinja i prenosi na odnose među ljudima, u slučaju keruše Azre čija je vlasnica Sekica Tošić u selu Dobrujevac kod Aleksinca. U Sekičinoj porodici se na delu može videti da pravila mogu da imaju i svoj izuzetak. Njena keruša Azra je “usvojila” mačiće koji su ostali bez majke i brine o njima kao što bi brinula o svojim štencima.

Vlasnica keruše Azre Sekica Tošić da ovo što se dešava pred njenim očima do sada nije videli. Uobičajena je slika da psi do iznemoglosti jure za mačkama.

“Bilo me je strah da će ih podaviti, a ona brine o njima kao da su njeni mladunci”, kaže Sekica.

Sličnog su mišljenja i njene komšije, pa i gosti koji dodju kod nje i sretnu se sa neobičnom slikom. Ušuškanim mačićima kod keruše Azre. Kad ne spavaju Azra ih šeta po dvorištu, nosi u ustima od jednog do drugog mesta ponašajući se kao mama mačka, čisti mačiće ližućo ih.

Foto: V.P.

I Azra i mačići su postali članovi domaćinstva Tošić nekako u isto vreme, pre oko mesec dana.

“Svi smo mislili da neće moći da se slože, ali dogodilo se čudo, ne samo što ih ne dira dok jedu, nego se skloni dok ne završe pa onda pojede ostatak. Uživa da se igra sa njima, oni se penju po njoj, divota ih je gledati. Azra nema mleka, ali im dopušta da sisaju. Mačićima to ne smeta, a tako se i uspavaju”, kaže Sekica.

Azra i njena “deca” su prava atrakcija u selu. Niko ne može da poveruje da životinje koje važe za prirodne neprijatelje, mogu tako da budu povezani. Veruju da će ova ljubav između psa i mačića trajati i kada mace odrastu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com