Kultura

KAD GLUMCI ZAPEVAJU! Koncert Dugalića i Pingovića u Nišu

Muzičko – poetski kabare “Da, to su bili dani” biće održan u niškom Domu Vojske, 14. maja, sa početkom od 20 časova. Autori ovog jedinstvenog spoja poezije, anegdote i muzike “iz nekih prošlih vremena” su glumci Nebojša Dugalić i Boris Pingović.

“Naš muzičko-poetski kabare jeste pokušaj da uočimo srodnost različitih muzičkih i poetskih tradicija, ovaploćenih kroz baštine raznih stvaralaca, i da se u ovim danima prisetimo šta je nekada, ne tako davno, značilo govoriti i pevati za sva vremena”, navode autori.

Oni dodaju da muzika i poezija jesu jezici kojima je čovek najživlje oglasio ono najtananije u tajni svoga postojanja. Od toga koliko smo kadri da taj glas čujemo i prepoznamo, koliko smo mu saglasni, zavisi i to kako se oglašavamo u svom trajanju.

“Da, to su bili dani” za 15 godina ima skoro 300 izvođenja, na najrazličitijim mestima, pred najrazličitijom publikom, a sadržaj i forma prijemčivi svima. Oduševljenje – to je reakcija publike gde god se Pingović i Dugalić pojave, pored kojih nastupaju i Nina Ćosić (ritam i glas) i Vojislav Savić (bas).

Prodaja ulaznica:
Dom Vojske, biletarnica (12-16h, subotom 12-15h)
Niške Vesti, Prvomajska 2
City Cafe, Park Sv.Save

Cena ulaznica:
600 dinara (parter i balkon)
700 dinara (VIP)

Rezervacije: 063/490-460
(radnim danima od 8-16h)

https://www.facebook.com/events/312360856105913/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com