Sport

Kačar: Sportskim klubovima neće biti uskraćeno finansiranje

Epidemija koronavirusa u Srbiji uticala je i na organizaciju i način rada sportskih klubova, a gradski većnik Branislav Kačar kazao je za Niške Vesti da neće biti uskraćeno finansiranje sportskih klubova od strane Grada. Sa popuštanjem mera koje su donete u cilju suzbijanja zarazne bolesti, spotisti polako kreću sa treninzima, a sportski klubovi sa radom.

 

 

“Finansiranje klubova od strane Grada će ići redovono i to je najbitnije. Što se tiče takmičenja, kada će ona krenuti i u kom formatu, savezi će doneti odluku o tome”, kazao je Kačar.

On je dodao da budžet za finansiranje sportskih klubova najverovatnije neće biti smanjen.

“Budžeti za finansiranje klubova najverovatnije neće biti smanjeni. A i ukoliko se to desi to će biti minimalno, takoreći neosetno”, rekao je Kačar i dodao da bi svi klubovi trebalo da poštuju uredbe Vlade kada je u pitanju način održavanja treninga.

Počeli treninzi na otvorenom

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić istakao je da sportisti od četvrtka 30. aprila mogu da treniraju na otvorenom prostoru, nakon što je Vlada Srbije usvojila nove relaksirajuće mere u borbi protiv koronavirusa.

Udovičić je u izjavi za agenciju Tanjug rekao da su se stekli uslovi da se sport vrati na otvorene terene.

To znači da sportski klubovi mogu da počnu sa treninzima, ali na otvorenom.

Prema njegovim rečima, uzete su u obzir preporuke i struke i Svetske zdravstvene organizacije, pri čemu je propisano da na treningu ne sme da bude više od 10 ljudi, uključujući i trenera, kao i da svaki klub može da obezbedi još dve osobe tehničkog karaktera, lekara ili fizioterapeuta.

Važno je da se drži fizička distanca, minimum dva metra mora da bude između sportista, pri čemu fizički kontakt među sportistima nije dozvoljen, napomenuo je on.

Vrlo intenzivno se radilo i na protokolu za zatvorene sportske objekte jer se stiče utisak da će se i u njih sport brzo vratiti, rekao je ministar.

Ministar Udovičić apelovao je na sportiste, trenere i sve u sistemu sporta da budu solidarni i odgovorni do kraja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com