SportVideo

Kačar: Pozicioniramo Niš na sportskoj mapi (VIDEO)

Gradski većnik Branislav Kačar sumirao je četvorogodišnji rad u oblasti sporta u gradu. Ističe da je učinjen veliki pomak, ali da uvek ima prostora da se uradi još više.

Kačar je poručio da je u prethodne tri godine budžet za sport uvećan gotovo 300 odsto, a da je realizacija stoprocentna, što je umnogome pomoglo napretku niških sportskih glubova i samog sporta u gradu.

“Procentualno smo jedna od lokalnih samouprava koja najviše pomaže spot u odnosu na budžet grada”, izjavio je Kačar.

Akcenat je bio, dodaje Kačar, na izgradnji sportske infrastrukture, sa čime će se, kaže, i nastaviti.

Kroz razne programe, grad se trudio da stimuliše mlade i studente u vidu stipendija i nagrada, kaže Kačar, a pored toga u Nišu su se održale i mnoge važne sportske manifestacije.

“Sve te sportske manifestacije umnogome doprinose našem gradu. Puni su hoteli, naš aerodrom se razvija, restorani, kafići. Ne samo sportisti koji dolaze u grad, nego i njihovi navijači, imamo veliki broj novinara. Samim tim i pozicioniramo Niš na sportskoj mapi”, kazao je Kačar.

On je dodao da će se nastaviti sa rekonstrukcijom rekreativnih sportskih terena, jer je rekreativni sport bitan kao zdrav način života, a na taj način se radi promocija kako bi se što više dece privuklo i zainteresovalo da se bavi sportom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com