Politika

Kačar jedini iz prethodnog saziva ponovo u Gradskom veću

Branislav Kačar, inženjer zaštite životne sredine i dosadašnji gradski većnik za omladinu i sport, jedini je iz prethodnog saziva koji je ostao u Gradskom veću. Njega je za gradskog većnika, na sednici Skupštine grada Niša, predložila gradonačelnica Dragana Sotirovski. Branislav Kačar ističe da je mnogo toga urađeno u prethodnom periodu u oblasti sporta, ali dodaje i da je mnogo toga započeto što treba završiti.

„Budžet za sport pre tri godine je iznosio 170 miliona. Danas taj budžet za sport iznosi neverovatnih 430 miliona, što je za 300 posto uvećanje i to za kratak period od samo tri godine. Bitno je da ne samo da je uvećan budžet, već je realizacija stoprocentna“, kaže Kačar.

On dodaje da je broj klubova koje Niš ima u najvišem rangu takmičenja istorijski.

„Imamo veliki broj prvoligaša, superligaša, procentualno smo možda jedna od lokalnih samouprava koja najviše pomaže sportu u odnosu na budžet grada. Jako bitno je napomenuti da je Niš u jednoj godini imao u četiri ekipna sporta timove koji su se takmičili u evropskim takmičenjima. To su mezimci Niša, Radnički, Železničar, Naisa, vaterpolo klub Nais. Svi ti klubovi imaju kontinuitet od tri, četiri godine takmiče se u najelitnijim takmičenjima, nemaju finansijske probleme i imaju kontinutitet“, ističe Kačar.

Kačar navodi da postoji još mnogo stvari koje grad želi da postigne i da se na tome radi i dodaje da ako se nastavi ovakvim tempom, siguran je, niški klubovi imaće mnogo uspeha.

U prethodne četiri godine akcenat je bio prema njegovim rečima na izgradnji sportske infrastrukture, sa čime će se, kaže, i nastaviti.

Kroz razne programe, grad se trudio da stimuliše mlade i studente u vidu stipendija i nagrada, kaže Kačar, a pored toga u Nišu su se održale i mnoge važne sportske manifestacije.

„Mi smo se potrudili u prethodnom periodu da što više velikih sportskih organizacija i takmičenja dovedemo u Niš. Evropsko prvenstvo za žene u košarci, teniski Dejvis kup, rukometne utakmice, košarkaške, ženska fudbalska reprezentacija je igrala u Nišu, futsal utakmice… sve te sportske manifestacije umnogome doprinose našem gradu. Puni su hoteli, naš aerodrom se razvija, restorani, kafići. Ne samo sportisti koji dolaze u grad, nego i njihovi navijači, imamo veliki broj novinara. Samim tim i pozicioniramo Niš na sportskoj mapi“, kazao je Kačar.

On je dodao da će se nastaviti sa rekonstrukcijom rekreativnih sportskih terena, jer je rekreativni sport bitan kao zdrav način života, a na taj način se radi promocija kako bi se što više dece privuklo i zainteresovalo da se bavi sportom.

Podsetimo, pored Branislava Kačara, u gradskom veću su i Slobodan Ranđelović, diplomirani tehnolog, Sonja Milojković, inžinjer Zaštite na radu, Adriana Anastasov, diplomirani ekonomista i dosadašnji predsednik Skupštine opštine Palilula, Nenad Stanković, master menadžer, dr Marija Ranđelović, doktor pedagoških nauka, Predrag Stojanović, diplomirani ekonomista, prof. dr Vladislav Marjanović, doktor ekonomskih nauka, Miroslav Đokić, kompjuterski tehničar i dosadašnji većnik u GO Niška Banja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com