DruštvoPolitika

KABINET MINISTRA TONČEVA UVEK NA VISINI ZADATKA: Novo potpisivanje ugovora sa udruženjima građana iz nerazvijenih opština

Kabinet ministra Novice Tončeva, zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih organizovao je u Nišu potpisivanje ugovora sa predstavnicima udruženja građana sa teritorije tih lokalnih sredina u vezi sa realizacijom projekata od javnog značaja u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara.

Foto: Kabinet RNRO
Na ovaj način je nastavljena prošlogodišnja aktivnost dodele bespovratnih sredstava za one projekte koji podižu kvalitet života milion građana koji žive u 44 nedovoljno razvijene opštine.
„Na ovogodišnjem konkursu udruženja građana su konkurisala sa programima iz oblasti podrške u zapošljavanju, rodne ravnopravnosti, inkluzije dece i omladine sa smetnjama u razvoju, podizanju svesti o zdravim načinima života, zaštiti životne sredine, podrške razvoju preduzetništva, očuvanja kulturne baštine, digitalne bezbednosti kao i pomoći osobama sa invaliditetom i drugim marginalnim grupama. Kroz ove programe pokrivene i sve starosne grupe, počevši od onih najmlađih do naših najstarijih sugrađana. Potrebe su, svakako, različite, ali je važno da većina građana maksimalno ostvari svoje lične i društvene potrebe. Kabinet na čijem sam čelu će uvek biti na raspolaganju nerazvijenim opštinama, udruženjima iz tih oblasti, građanima. Želim da pozovem udruženja da nam se javljaju i mimo zvaničnih konkursa koje raspisujemo kako bismo zajedno radili na pronalaženju rešenja za obezbeđivanje dodatnih sredstava za realizaciju aktivnosti. Na nama je da obezbedimo sredstva, a na njima da ponude kvalitetne projekte. Bitna stavka je i njihova održivost, odnosno mogućnost da se pozitivni efekti realizacije projekata nastave i u budućnosti“ izjavio je ministar Novica Tončev.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com