Sport

Južnjaci dostojno reprezentovali Srbiju

Na tradicionalnom, međunarodnom turniru u stonom tenisu, za osobe sa invaliditetom, u Bugarskom gradu Varni, učestvovala je i reprezentacija Srbije sastavljena od igrača iz Niša i Leskovca.

Pored naše selekcije i reprezentacije domaćina – Bugarske, učestvovala je i selekcija Rumunije, dok su Crna Gora i Turska otkazale učešće zbog trenutne situacije sa korona virusom.  Naš tim sačinjavali su 8 igrača raspoređenih u četiri kategorije. Onis u osvojilie 7 medalja (2- zlata, 2- srebra i 3- bronze).

 

Trener reprezentacije Srbije, Miloš Milenković nije krio zadovoljstvo, što zbog rezultata, što zbog same činjenice da se najzad posle dužeg vremen igralo na turniru van Srbije.

“Zadovoljni smo ovim rezultatom, ali i samim odlaskom na turnir zbog celokupne situacije sa kovidom koja traje drugu godinu već. Mnogo turnira je otkazano, mnogo planova je propalo i ovo je bila prilika da posle duže vremena odigramo jedan međunarodni turnir. Zahvaljujemo se domaćinima koji su se potrudili kao i uvek do sada da sve protekne u najboljem redu.

Hvala i momcima koji su se maksimalno borili za svaki poen što je na kraju i donelo 7 medalja našoj ekipi. Uskoro nas očekuje ekipno državno prvenstvo koje će se održati u Leskovcu 25. i 26. septembra i ovo je bila odlična provera za sve njih. Nakon toga u planu je i međunarodni turnir u Nišu ali više o tome znaćemo za petnaestak dana, što naravno opet zavisi od trenutne situacije sa virusom.“ istakao je Milenković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com