Sport

Juniori Medicinara najbolji u Srbiji

Juniori Kajak kanu kluba Medicinar iz Niša veoma uspešno su završili kajakašku sezonu. Oni su ekipno osvojili prvo mesto na Državnom prvenstvu u spustu u disciplini klasik koja se vozi na pet kilometara dugačkoj deonici.

Najzaslužniji za zlatni pehar bio je Vidak Čović koji je osvojio pojedinačno srebrnu medalju. Vidak je do srebra došao odličnom vožnjom na mirnim deonicama, od njega je samo bio bolji takmičar iz Bajine Bašte. Urošu Antiću je medalja izmakla za nekoliko sekundi i da nije bilo peha i ulaska u kontra struju i on bi se našao na podijumu odmah iza klupskog kolege.

Naša seniorka Maja Lazarević je na ovom takmičenju osvojila srebrnu medalju i samo potvrdila da su devojke Medicinara godinama u vrhu u Srbiji kada je kajak u pitanju.

Uspešno takmičenje imali su i naši kadeti koji su ekipno osvojili treće mesto.

Cilj trke održane proteklog vikenda bio je u podnožju srednjovekovne tvrđave Maglič, a trka je okupila oko 50 takmičara iz sedam klubova širom Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com