DruštvoSport

Jubilarne Sportske igre mladih na terenima Osnovne škole “Dušan Radović”

Deca iz Niša i ove godine biće deo najlepše sportske priče u regionu. U subotu, 27. maja stiže Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Ceremonija svečanog otvaranja i takmičenja će se od 10 sati održati na terenima OŠ „Dušan Radović“.

Priliku da izbore plasman na Regionalno finale koje se 14. juna održava u Lebanu, imaće najmlađi atletičari koji će trčati 60 matera (dečaci i devojčice 2012. i mlađi i 2014. i mlađi), basketaši (dečaci i devojčice 2007. godište i mlađi), mali fudbaleri (turnir za dečake 2012. godište i mlađe i Coca-Cola kup za dečake i devojčice 2007. godište i mlađe), kao i mešovite ekipe u igri Lino između dve vatre (2012. i mlađi i 2014. godište i mlađi).

Iz Sportskih igara mladih poručuju svim dečacima i devojčicama, koji imaju ekipu i žele da im se pridruže, da još nije kasno. Sve do početka takmičenja, prijave su moguće na sajtu igremladih.rs. Učešće na takmičenju je besplatno, a deca ne moraju biti aktivni sportisti članovi kluba, već je dovoljno da vole da bave sportom i druže.

Najmlađe Nišlije moći će da se pridruže kampanji „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, koja za cilj ima da ukaže na sve oblike vršnjačkog nasilja.

Poruke na ovu temu SIMOVCI mogu pisati na terenu, sli i poslati na mail pruzamrukunepodmecemnogu@gmail.com.

Na kraju ove desete, jubilarne sezone, kompanija Dunav osiguranje nagradiće autore najboljih poruka. Takođe i ove godine tri učesnika Igara koja se budu istakla sportskim rezultatima, ali i promovisanjem fair-playa, tolerancije, poštovanja različitosti, druženja, biće nagrađena stipendisjkim osiguranjem od po hiljadu evra. Novina je da će se ocenjivati i publika, tako da će na Državnom prvenstvu u Banju Ždrelo biti doneta odluka u kom gradu je publika najkorektnije navijala.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com