Društvo

Jubilarna peta Manifestacija “Dani vode 2022” u “Čairu”

Peta Jubilarna Međunarodna stručna manifestacija “Dani vode 2022” održava se 9. i 10. juna u hali Čair. Na Sajmu vodovodne i kanalizacione opreme, kompanije koje posluju u oblasti proizvodnje i plasmana opreme za snabdevanje vodom, kanalisanje, prečišćavanje predstavili su svoju paletu proizvoda i usluga.

Drugi deo ovog stručnog skupa je Međunarodna stručna konferencija, tretira teme koje su od izuzetne važnosti za funkcionisanje samih sistema ali se ujedno bavi i potrebom usklađivanja naših propisa sa EU regulativom iz ove oblasti.

Ova manifestacija podržana je od mnogobrojnih domaćih i međunarodnih institucija kao što su IAWD, World Bank, GIZ, RCDN, NALAS, SKGO, PKS, RPK I  Univerzitet u Nišu. Angažovanjem stručnih udruženja i nacionalnih asocijacija za vode zastupljeno je blizu 10 država iz regiona Jugoistočne Evrope i više od 30 izlagača opreme.

“Ljudi su se zaista uželeli, nakon 2020. godine kada zbog pandemije koronavirusa nismo mogli da organizujemo. Prošle godine smo uspeli da organizujemo i bili smo jedni od retkih u Evropi koji su organizovali događaj ovakvog tipa, ali ipak je poseta bila manja zbog zabrinutosti zaraze koronavirusom. Ove godine je prisutan prilično veliki broj izlagača i predavača na konferencijskom delu u okviru Dana vode. Možemo da kažemo da smo iz svih oblasti i sektora vodosnabdevanja, kanalisanja i prećišćavanja otpadnih voda, doveli adekvatne firme, sa svim svojim inovativnm rešenjima, koja će ovde predstaviti”, kazao je Miloš Đorđević, predsednik Asocijacije za zaštitu i očuvanje voda južne Srbije.

Goran Milosavljević v.d. direktor JKP “Naissus” kazao je da neviđena posećenost na sajmu pokazuje da naši dobavljači, prijatelji i drugi partneri prepoznaju značaj vode.
“Ovo nije samo sajam vodoprivrede, ovo je sajam koji slavi ono što je najbitniji resurs 21. veka, a to je voda. Bez vode nema života, to se znalo još iz antičkih vremena. Svi vodovodi, ne samo naš će u budućnosti doživeti jednu revoluciju i okretanje ka kvalitetnom i sve boljem vodosnabdevanju prema korisnicima i građanima.  Naš vodovod i ide u pravcu inovativnih rešenja za bolje i kvalitetnije vodosnabdevanje”, objašnjava Milosavljević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com