Društvo

Jubilarna manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“

Delegacija Republike Srpske sastala se danas sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski u Gradskoj kući povodom desete jubilarne manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“.

„Susret sa gostima iz Republike Srpske bila je prilika da razmenimo iskustva, da čujemo njihove predloge, projekte i primere prakse, a poseban akcenat je stavljen na privrednu saradnju, saradnju u oblasti turizma kao i u oblasti koja se tiče mladih. Tokom Dana Srpske u Nišu imaćemo priliku da se upoznamo sa njihovom kulturom i razmenimo iskustva i u toj oblasti“, kazala je Vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice.

Nemanja Kovačević, pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju u Republici Srpskoj zahvalio se u ime delegacije iz Republike na dobrodošlici i naglasio da se ovogodišnji Dani Srpske u Nišu poklapaju sa jubilejem, tačnije 30 godina od osnivanja Republike Srpske.

“Čast mi je što će građani Niša imati priliku da se upoznaju sa kulturom Republike Srpske, a mi u Republici Srpskoj znamo sve o Srbiji. Ponekad je možda potrebno da pokažemo šta to Republika Srpska ima –  mislim da ćemo se pokazati u posebnom svetlu”, kaže Kovačević.

Pozorište iz Prijedora izvešće večeras predstavu „Kovid ljubav“  u 19.30 sati u niškom Narodnom pozorištu. Građani mogu preuzeti besplatne karte na biletarnici Narodnog pozorišta.

Manifestacija “Dani Srpske u Srbiji” pokrenuta je 2013. godine sa idejom da se Srbiji i njenim građanima predstavi Republika Srpska i njeni potencijali. Osim u Nišu ova manifestacija se obeleževa i u drugim  gradova širom u Srbiji u periodu od 8. do 14. septembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com