Društvo

Jubilarna 20. Promotivno – ekološka šetnja „Stazama akademika Josifa Pančića“

Izviđači iz cele Srbije, izviđači iz Prilepa ali i prestavnici nevladinih organizacija i svi zainteresovani građani okupiće se na jubilarnoj 20. Promotivno- ekološkoj šetnji „Stazama akademika Josifa Pančića“ u Ostrovici od 19. do 21. aprila.

Oko 300 učesnika prošetaće kružnom stazom dugom 15km od Ostrovice preko Ravnog Dola do Ploča, gde će uz pauzu imati i zanimljive ekološke radionice. Radionice će biti okrenute temama očuvanja životne sredine, odgovornosti potrošnje vode kao važnog životnog resura i klimatskim promenama, sa ciljem podizanja svesti mladih ljudi o značaju očuvanja planete Zemlje.

„Ideja šetnje je da kroz promociju zdravih stilova života skrenemo pažnju na očuvanje prirode, da vidimo prirodne lepote našeg niškog kraja, ali i da upoznamo puno novih prijatelja i dobro se zabavimo“, objašnjava starešina šetnje Dušan Đorđević.

Svi zaiteresovani građani i građanke mogu se pridružiti šetnji u subotu, 20. aprila dolaskom do Osnovne škole u Ostrovici u 9:30 časova, odakle će се krenuti do Ploča. Uz simboličnu kotizaciju od 200 dinara, građani će uz prelepe pejzaže okoline Niša dobiti izviđački ručak, obeležje akcije i dan pun avanture.

Odred izviđača „Josif Pančić“ ovu aktivnost organizuje svake godine sredinom aprila sa ciljem obeležavanja Dana planete Zemlje ali i rođenja našeg prvog predsednika Srpske akademije nauke i umetnosti, Josifa Pančića. Ove godine, njemu u čast, posadiće nekoliko sadnica četinara u dvorištu Osnovne škole u Ostrovici.

Promotivno – ekološka šetnja „Stazama akademika Josifa Pančića“ prethodnih godina organizovana je u Sićevačkoj klisuri, Niškoj Banji, Jelašnici, Bojaninim vodama.

“Svake godine se trudimo da lokacija šetnje bude drugačija kako bismo svim posetiocima pokazali što više različitih prirodnih lepota Niša. Za prijave i dodatne informacije možete pozvati broj 065 277 8867 – Dušan Đorđević ili posetiti našu fejbuk stranicu, navode organizatori šetnje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com