Društvo

JPU Pčelica nastavila akciiju vratimo dvorišta deci

Akcija Vratimo dvorišta deci nastvljena je nakon ukidanja vanrednog stanja u svim vrtićima JPU Pčelica Niš. Vaspitači su se organizovali i u dogovoru sa direktoricom Svetlanom Mitić realizovali sve ono što nisu u prethodnom periodu, saopšteno je u ovoj ustanovi za najmlađe.

Slobodno vreme iskorišćeno je i za nova ulepšavanja vrtića i dvorišta.

„Zidovi vrtića su okrečeni i oslikani po željama dece, popravljaju se ograde, trava se redovno kosi i deca koja ovih dana borave u vrtiću, vreme provode u dvorištima na otvorenom“, izjavila je direktorica Mitić koja je dolaskom na čelo Ustanove pokrenula akciju Vratimo dvorišta deci koja traje i tokom pandemije virusa kovid-19.

Кreativnost vaspitača vidi se na svakom koraku, dvorišta su prave oaze uživanja, a na zidovima su oslikane čitave bajke, basne, priče i sve ono o čemu uče deca u okviru vaspitno-obrazovnog rada.

Foto: JPU Pčelica

Vandalizam koji je vrlo često na delu u dvorištima vrtića, direktorica će pokušati da zaustavi osvetljavanjem prostora. Ovetljavanje dvorišta se radi uz pomoć JКP Parking servis.

Pomoć u realizaciji akcije Vratimo dvorišta deci, Ustanovi pružaju i ostali subjekti lokalne samouprave, a najčešća saradnja je sa JКP Mediana.

Vaspitači nastavljaju sređivanje dvorišta i vrtića i tokom leta, jer za njih letnji period znači više vremena za pretvaranje dečjeg prostora u bajke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com