Ekonomija

JP „Aerodrom Niš“ pripaja se JP „Aerodromi Srbija“

Direktor JP „Aerodromi Srbija“ Mihajlo Zdravković rekao je agenciji Beta da je postupak pripajanja Javnog preduzeća „Aerodrom Niš“, Javnom preduzeću „Aerodromi Srbija“, u završnoj fazi i da bi trebalo da bude okončan do kraja avgusta.

Zdravković je kazao da je imovina niškog aerodroma sada u vlasništvu „Aerodroma Srbija“, dok je JP „Aerodrom Niš“ operater na aerodromu.

 

Foto: NV

„Nakon pripajanja, u Nišu će postojati samo jedno prviredno društvo, preduzeće „Aerodromi Srbija“. Ovo preduzeće će preuzeti zaposlene u JP „Aerodrom Niš“ i biće operater na niškom aerodromu“, izjavio je Zdravković.

On je podsetio da je sedište „Aerodroma Srbija“ preseljeno u Niš krajem prošlog meseca i ubuduće će biti u tom gradu, odakle će upravljati i kraljevačkim aerodromom, a u perspektivi i aerodromom „Ponikve“ u blizini Užica i ostalim malim sportskim aerodromima u Srbiji.

Prema Zdravkovićevim rečima, u toku su pregovori sa zainteresovanim avio-kompanijama o otvaranju linija sa aerodroma u Kraljevu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com