Politika

JOVANOVIĆ: Za škole nemate, a za “jeftine” stanove i tajkune imate?

„Frapantno je da Niš nema  para da izgradi školu u Leskoviku, selu na par kilometara od grada, a ima da gradi svetleće fontane, kružne tokove i rekonstruiše bulevare za tržne centre i tajkune, kako su ih sami nazivali. Još frapantnije je to da grad ima para da gradi jeftine i socijalne stanove gde će se baškariti deca gradskih odbornika koji su naši najglasniji kritičari na sednicama Skupštine Grada, a za seosku školu nema para”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša komentarišući vest da su učenici osnovne škole „Vojislav Ilić Mlađi” privremeno smešteni u prostorije nekadašnjeg Doma kulture u Leskoviku, jer je škola ruinirana.

On kaže da je posle dirljivih susreta gradskog rukovodstva u ovom selu obećano rešenje škole i infrastrukturnih problema, međutim to traje već deset godina.

„Upečatljiv je prizor da su deca učila u sklonopadnom objektu i da je grad izdvojio samo 150 hiljada dinara za taj objekat, a sada po hladnom vremenu decu šalju u Dom kulture da uče”, rekao je Jovanović.

Ističe da nisu svi u politici isto što dokazuje činjenica da su u mandatu kada je on učestvovao u vlasti urađene četiri najvažnije ulice u Leskoviku, a u susednom Rujniku, kako kaže, škola kao iz bajke i fudbalski teren.

 „Slike najbolje govore. U tome se mi razlikujemo, jer, evo, prođe građevinska sezona, a u gradu se trenutno ne radi nijedna ulica”, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bitno je da imaju za penzose, nas studente niko ništa ne pita. Mesečnu karticu placam već 8 godina a oni se besplatno voze. Banalan primer, imam ih milion, no dobro.
    Za našu decu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com