Politika

Jovanović: Vlast da odluči, novac za klubove ili za sportske objekte

„Podržavamo odluku da se Fakultet sporta i fizičke kulture prebaci u zgradu pored bazena i stadiona „Čair” (takozvana zgrada Medikoterapije) i stavi u funkciju, ali smo protiv toga da se objekat pokloni državi, jer su poreski obaveznici Grada Niša izdvajali sredstva za tu izgradnju. Zašto država ne bi finansirala sređivanje ambulante „Čair” pored zgrade Medikoterapije gde su dugi redovi naših sugrađana koji se leče i koja je potpuno ruinirana. Treba više da se ulaže u sportsku infrastrukturu nego u sportske klubove o čemu smo više puta govorili. Ukazivali smo i na to da Grad treba da odredi namenu ove zgrade jer godinama zarasta u korov. Oni koji su godinama prelivali novac za sport u privatne džepove sada sa žaljenjem konstatuju da je bazni Fakultet za razvoj sporta u gradu podstanar Fakulteta zaštite na radu”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Jovanović kaže da oni koji su na rukovodećim mestima u pojedinim sportskim klubovima i koji odlučuju o visini sredstava koja će se uložiti u klubove praktično nemaju gde da rade i obrazuju mlade generacije jer je sportska infrastruktura godinama zapostavljana.

„Mi smo iz temelja izgradili ovu zgradu koja sada zvrji prazna kao i Olimpijski bazen koji treba da se pokrije, klizalište, stadion „Čair”, teren sa veštačkom travom, tri sportske hale, ali smo kritikovani zbog stava da novac za sport treba manje da ide u privatne džepove, a više u izgradnju”, zaključuje Jovanović i poručuje gradskim čelnicima: „Odlučite šta hoćete, u klubove ili u sportska borilišta.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com