Politika

Jovanović: Saobraćajnu nesreću je trebalo srečiti, a ne sada “gasiti požar”

„Gospodo Beograđani, suviše ste preterali! Uzeli ste sve i niški aerodrom i Jugoistok i Privrednu komoru i Aik banku i Nišku televiziju, pa ste nam tako navukli medijski mrak. Popločavate nam Trg Kralja Milana i mostove. Radite nam ulice, Naučno tehnološki park, postavljate kadrove, hapsite po nlogu iz Beograda. Gradite zgradu Kliničkog centra, a uzeli ste nam Dom zdravlja i tako redom. Sada pokušavate da nam uzmete i zdrav razum i da kažete da smo bahati zbog 1700 saobraćajnih prekršaja, da ne znamo ništa, pa ni da vozimo,  kao odgovor na dva ubistva na Bulevaru Medijana, a ubica iz Beograda, sve po uzoru na sina Željka Mitrovića. E pa neće moći, ako smo ljudi zakažite hitnu sednicu Skupštine Grada koju smo već tražili i stavite van snage Strategiju o bezbednosti saobraćaja koju smo, gospodo iz Beograda, takođe 2018. godine platili vama, platili su vaši čelnici blizu tri miliona dinara”,kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Jovanović kaže i da umesto tom strategijom, gradski čelnici obezbede crne tačke za saobraćajne nesreće u Nišu, a ne sada da ih traže, njima je strategija služila kao pokriće za nabacivanje posla, za nabavku sedišta za decu i kamere na raskrsnicama gde se inače ne dešavaju tragedije.

„Mi smo vam o tome govorili u više navrata, u vreme dok je zgrada Gradonačelnika bila zatrpana sedištima za decu. Trebalo je tada da ulažete novac koji ste imali u problematična mesta za saobraćaj. Uradili smo vam bulevare i mostove i predložili na vreme kako da ih obezbedite elastičnim ogradama, a vi ste gledali lične interese. Trebalo je da sprečite sve ovo, a ne sada da „gasite požar”, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju: „Tražimo odgovornost i za čelnike Grada koji, evo, već devet godina ništa ne rade već samo kukaju kako vraćaju dugove drugih, a primaju i plate i penzije, voze džipove i žive u prestižnim vilama.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. U Nišu nije ugrožena samo bezbednost u saobraćaju, već i opšta bezbednost imovine, žitelja, privrednih stambenih i kulturnih objekata itd. Građani osećaju opštu ugroženost i buntom pokušavaju da obezbede sigurnost.

    1. Bane je naglasio “Odgovornost čelnika Grada” – Odlazi Leptirica, koju nam zlobno ubaciše Beograđani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com