PolitikaSport

JOVANOVIĆ: Reprezentacija u Leskovcu je poraz sportskog Niša

 

„Stadion „Čair” nije ni okrečen od 2012. godine i predstavlja istinsko ruglo. Doživeli smo da kolone autobusa niške dece idu za Leskovac da gledaju reprezentaciju Srbije i otvaraju se velelepni stadioni u okolini Niša, a nemaju ni klubove”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On podseća da je u vreme nekadašnjih postava gradske vlasti od 1997. do 2000. godine srpska reprezentacija igrala na „Čairu” kada je zamenjen travnati tepih stadiona.

„Takođe, dok smo vršili vlast u gradu od 2004. do 2012. godine, na našu inicijativu, donet je poseban zakon da se podstakne izgradnja sportske infrastrukture u Srbiji sa posebnim akcentom na Niš. Tada smo dobili tri četvrtine stadiona „Čair” kapaciteta 20.000 mesta (po projektu sa Zapadnom tribinom) dva pomoćna terena, jedan sa veštačkom travom, olimpijski bazen sa tribinama, klizalište, sportski centar „Duško Radović”, halu „Mika Antić” i mnoge druge sportske sadržaje”, podseća Jovanović.

Kako smo čuli od predsednika države za završetak „Čaira” biće uloženo 80 miliona evra.

„Na narednoj sednici gradske Skupštine predložićemo radnu grupu koja će ponuditi rešenje za izgradnju Zapadne tribine, pokrivanje stadiona i otklanjanje oštećenja po svim evropskim standardima za tri puta manji iznos koji će srpskom budžetu uštedeti značajna sredstva i podsetiti na vreme kada je Niš bio veliko gradilište”, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

10 Komentara

  1. Zakasnio si prijatelju,kakva tribina,ceo stadion se radi.Casno u penziju,mesto mladima,od vas smo sve vec videli

    1. Ma čovek “zalutao”malo.Nije li g sram da to kaže?Ja i moja deca 50 godina idemo u Niš na stadion i nikada ovako nešto nismo rekli.Šta je falilo i niškoj deci da dodju do Leskovca.

  2. Коректан предлог !
    Нека они који доносе одлуке прелог размотре предлог !
    У интересу грађана је да посао буде квалитетно одрађен !
    Ово је предлог неког ко као одговоран одборник и грађанин реагује !
    Било би свакако добро да свако ко је заинтересован да свој допринос за развој своје локалне средине узме учешће ! Мислим да није време за злонамерне коментаре !

  3. Da,nemaš teren.. A ostalo jesi pogledao koliko se u nišu uložilo a koliko u Leskovcu? Dodji do nas pa pogledaj pa onda otvaraj usta.

  4. Sad treba i neki Beogradjanin da plače, vi imate kup Radivoja Koraća, stalno vam dolaze partizan i zvezda, imate šta da gledate i mnogo više sportskih dešavanja od Leskovca, niste realni.

  5. Imali ste šansu
    Pusti sad malo druge ne kukaj
    A i nov je stadion uživanje za gledanje
    Bravo Leskovačani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com