Politika

JOVANOVIĆ: Od obećanja samo korov

„Gradski čelnici su najavili aleju zaslužnih sugrađana na Novom groblju, a Staro groblje je praktično u korovu. Oni su pre par godina najavili i da će ovo biti memorijalni park, međutim kao što vidimo ništa od tih priča, jer Niš je grad praznih obećanja koje dobijamo više od deset godina”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On podseća da je prethodna vlast uradila ogradu i kapiju na Starom groblju. Kaže i da su odbornike opozicije na obilazak starog groblja podstakle scene iz nekih medija, ljudi skloni porocima koji se tu okupljaju kao i čopori pasa koji su napadali prolaznike.

Njegov kolega odbornik sa Palilule, Aleksandar Živadinović, kaže da je više puta podnosio odborničku inicijativu kroz koju je tražio da se opravdaju sredstva koje je Grad 2021. godine opredelio za JKP „Mediana”.

„Gde je 5 miliona dinara za uređenje Starog groblja i 4 miliona dinara za spomen park Bubanj? Tražio sam kao odbornik da se podnese izveštaj kako su i na koji način utrošena ta sredstva, ali, nažalost, to se sve svodi na marketing i obične priče”, tvrdi on.

Branislav Jovanović kaže i da odnos prema pokojnima predstavlja odraz naše kulture i odgovornosti.

„Novac se troši uzalud i nenamenski. Sigurni smo da u budžetu ima novca, ali odlazi na pogrešnu stranu. Najavili su i da će u prigradskim i seoskim delovima grada urediti groblja, ali kako da im verujemo kad ovo u centru liči na film strave i užasa “, zaključuje Jovanović i na kraju poručuje gradskom rukovodstvu:

„Vaš najveći domet je muzička fontana i gostovanje Mire Škorić, za vas je to sinonim za kulturu, a mi imamo neke druge prioritete. Nismo svi isti, pažljivo će građani birati ko će ih predstavljati na narednim izborima, jer ste se pokazali za ovu deceniju vlasti.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com