Politika

Jovanović: Od niškog Parking servisa “lisica” i “soko”

Nakon najave da bi u narednim mesecima na niškim ulicama moglo da se nađe vozilo “Oko sokolovo”, koje će kontrolisati parkiranje, oglasio se Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

 

 

“Pored svih muka na koje su stavljene Nišlije, uzimanje aerodroma, gašenje medija, isključivanje struje, postavljanje kamera, naplatnih rampi oko grada, povećanje poreza na imovinu 300 posto, notari, izvršitelji, poplave, zagađenje vazduha, evo i najnovijeg “zuluma” “Oko sokolovo”, sistem koji će proveravati da li smo se propisno parkirali, a koji će niški JKP “Parking servis” primenjivati od naredne godine, po uzoru na Beograd,  kako pišu mediji. Posle najavljene mere ovog javno komunalnog preduzeća u vidu akcije “Pazi lisica” gde se lisicama blokira odvoženje vozila sa niških ulica, logično je da sada sve to posmatra “Oko sokolovo””, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da to ne bi bilo toliko strašno kada bi se sav taj novac, koji gradski čelnici ubiru, ulagao u nešto što koristi sugrađanima.

“Ali sve to odlazi u potrošnju, luksuz i privatne džepove, a komunalni bunt građana ne jenjava. To su prikupljena sredstva “dranjem kože” ovom već dovoljno napaćenom narodu”, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju: “Nije problem u gradskom budžetu i prikupljanju para, to se uvek kretalo blizu osam milijardi dinara, nego je problem u rasipničkom trošenju tako prikupljenih sredstava od čega građani nemaju koristi. Isto je rađeno i u prethodnom mandatu, tako ste grebali i šminkali asfalt, bez ijedne nove ulice i davali novac sportskim klubovima. U materijalima koji stižu za sednice Skupštine Grada jasno se vidi da nema ničeg kapitalnog, osim Naučno tehnološkog parka, što pokazuje izvršenje budžeta za 2019. godinu.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com