Politika

Jovanović: Niš po kazni nema ministra?

„Nikada se nije desilo, u poslednjih dvadeset godina, da bude ovoliko gubitaša u niškim javno komunalnim preduzećima i ustanovama. Gradsko veće je opet predložilo javnim preduzećima da odlože naplatu dugova JKP „Gorica”, a najnoviji primer je dečje odmaralište „Divljana” kome Grad za poslednjih godinu dana treći put pokriva minus iz budžetske rezerve sa još 4 miliona dinara za deblokadu računa, kako čitamo u medijima. Sa druge strane zbog stanja u budžetu Niš se u građevinskoj sezoni, koja ide na ruku, hvali krpljenjem rupa, postavljanjem grebanog asfalta, izgradnjom troatoara od sto metara i čišćenjem groblja. Sve su to trivijalne stvari, a činjenica  da se druga godina u gradu ništa ne radi predstavlja još jednu izgubljenu godinu, jer je budžet upropašćen i bez para”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

U koaliciji „Niš, moj grad” kažu da imaju  rešenje za sve nagomilane probleme Nišlija, ali za sve to je neophodno utvrditi ko je odgovoran za „sunovrat” niškog budžeta.

„Dokaz da se ne radi ništa kapitalno u gradu je taj što vlast uporno izbegava da dostavi izveštaj o realizaciji Programa razvoja grada za 2019. godinu. To je ogledalo propalih lokalnih vlasti koje su unazadile grad. Rezultati nula”, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju:

„Zbog takvih rezultata Niš koji je od strane lokalne vlasti  proglašen za industrijsko čudo, „pametan grad”, grad koji pruža najbolje uslove za investicije, evo po treći put u Vladi Srbije nema svog predstavnika, dok Trstenik ili Surdulica imaju ministre. To nam sve govori.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. ЗЛОТВОРИ, ЛАЖОВИ, ОВАКО ЛИ СЕ УРЕЂУЈЕ МЕМОРИЈАЛНИ КОМПЛЕКС ?
    РУКЕ ВАМ СЕ ОСУШИЛЕ !
    ПОГЛЕДАЈТЕ НИШЛИЈЕ КАКО НОВА НИШКА ВЛАСТ , а и стара, РАДЕ СА СПОМЕНИЦИМА И КОСТИМА НАШИХ ПРЕДАКА. СРАМОТА ДА СЕБЕ НАЗИВАЈУ НИШЛИЈАМА И ГРАДОНАЧЕЛНИЦА И ОПШТИНАРИ И СВИ ОСТАЛИ. ПРОШЛЕ ГОДИНЕ СКРНАВЉЕЊЕ НА НОВОМ ГРОБЉУ А ОВЕ ” СРЕЂУЈУ” СТАРО ГРОБЉЕ ! СРАМОТА, ВУЧИЋУ, ИЗБОРЕ БОЉЕ ОДМАХ ПРОГЛАСИ, ЈЕР ОВИ СЕБИ ДИЖУ СПОМЕНИКЕ ЗА ЖИВОТА. СРАМОТА !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com