Politika

Jovanović: Niš, grad nepoznanica i novih funkcija

„Koalicija „Niš, moj grad“ koja je legalno ušla u Skupštinu, a ne pomoću  kamenica i testera, traži od čelnika Grada odgovore na pitanja koje smo već postavljali, jer mi ne dobijamo odgovore, dok se Niš kupa u zagađenom vazduhu, kada se u gradu ništa ne radi, niti se zna šta će se raditi, obzirom da nismo članovi vladajuće stranke. Kako će onda običan građanin, ako ne pripada lokalnom odboru Srpske napredne stranke u Nišu, dobiti informaciju ko, koliko i gde troši njihov novac, ako mi kao opozicija nismo imali ni o gradskom budžetu informaciju, nego su nam ga samo fino servirali na samoj sednici Skupštine Grada. U ovom gradu se sve odluke donose na gradskom odboru vladajuće stranke, a onda ih sami izglasaju na Skupštini, a vidimo sada rešavaju i komunalne probleme na sastanku tog istog odbora i pored obećanog dijaloga i javne rasprave“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Jovanović kaže da opozicija ne zna ni kakav je program Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj za ovu godinu, a ni program izgradnje Direkcije za izgradnju grada u delu putne infrastrukture.

„Ne znamo ništa o Programu razvoja grada za 2021. i 2022. godinu, ne znamo gde se i kako troše pare u gradskim opštinama, o tome izveštaje ne dobijaju čak ni opštinski odbornici. Ne znamo stepen realizacije Strategije o bezbednosti saobraćaja u našem gradu, ne znamo kad će dva mosta biti stavljena u funkciju, ne znamo kada će popločati Trg Kralja Milana koji je već jednom popločavan, a ni dokle se stiglo u borbi sa urbanističkom mafijom kao i dokle se stiglo sa najavljivanim bolnim rezovima u Gradskoj upravi“, nabraja on.

Jovanović kaže da su to sve dokumenti koji su već morali biti dostavljeni odbornicima ili kao informacija ili na odlučivanje, ali do danas, kako kaže,  opozicija o tome ništa ne zna.

„Što je najvažnije ne znamo ništa ni o izgradnji komunalne infrastrukture i kapitalnim investicijama u gradu u ovoj godini“, naglašava on.

Jovanović pita gradske čelnike na kraju:

„Kada možemo očekivati rezultate vašeg (ne) rada i šta planirate dalje? Obzirom da nemate plan rada za ovaj grad već se sastajete i slikate neprestano u stranačkim kancelarijama, ranije ste se sastajali na „našminkanom“ i izgrebanom asfaltu, na ponekom sportskom terenu, a za sve to pojedini su nagrađeni novim funkcijama, na primer postali su pomoćnici miistra. Kakvi su vam najgori, ako su vam nagrađeni najbolji?“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

    1. Bane odlično prepoznaje ispade Leptirice, poput uzurpacije prostora GO SNS, radi rešavanja životnih problema građana. I pitanje ostavke većnika Kačara je ironično opisao, ne pominjući sukobe u gradskoj vlasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button