Politika

Jovanović: Niš, grad nepoznanica i novih funkcija

„Koalicija „Niš, moj grad” koja je legalno ušla u Skupštinu, a ne pomoću  kamenica i testera, traži od čelnika Grada odgovore na pitanja koje smo već postavljali, jer mi ne dobijamo odgovore, dok se Niš kupa u zagađenom vazduhu, kada se u gradu ništa ne radi, niti se zna šta će se raditi, obzirom da nismo članovi vladajuće stranke. Kako će onda običan građanin, ako ne pripada lokalnom odboru Srpske napredne stranke u Nišu, dobiti informaciju ko, koliko i gde troši njihov novac, ako mi kao opozicija nismo imali ni o gradskom budžetu informaciju, nego su nam ga samo fino servirali na samoj sednici Skupštine Grada. U ovom gradu se sve odluke donose na gradskom odboru vladajuće stranke, a onda ih sami izglasaju na Skupštini, a vidimo sada rešavaju i komunalne probleme na sastanku tog istog odbora i pored obećanog dijaloga i javne rasprave”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Jovanović kaže da opozicija ne zna ni kakav je program Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj za ovu godinu, a ni program izgradnje Direkcije za izgradnju grada u delu putne infrastrukture.

„Ne znamo ništa o Programu razvoja grada za 2021. i 2022. godinu, ne znamo gde se i kako troše pare u gradskim opštinama, o tome izveštaje ne dobijaju čak ni opštinski odbornici. Ne znamo stepen realizacije Strategije o bezbednosti saobraćaja u našem gradu, ne znamo kad će dva mosta biti stavljena u funkciju, ne znamo kada će popločati Trg Kralja Milana koji je već jednom popločavan, a ni dokle se stiglo u borbi sa urbanističkom mafijom kao i dokle se stiglo sa najavljivanim bolnim rezovima u Gradskoj upravi”, nabraja on.

Jovanović kaže da su to sve dokumenti koji su već morali biti dostavljeni odbornicima ili kao informacija ili na odlučivanje, ali do danas, kako kaže,  opozicija o tome ništa ne zna.

„Što je najvažnije ne znamo ništa ni o izgradnji komunalne infrastrukture i kapitalnim investicijama u gradu u ovoj godini”, naglašava on.

Jovanović pita gradske čelnike na kraju:

„Kada možemo očekivati rezultate vašeg (ne) rada i šta planirate dalje? Obzirom da nemate plan rada za ovaj grad već se sastajete i slikate neprestano u stranačkim kancelarijama, ranije ste se sastajali na „našminkanom” i izgrebanom asfaltu, na ponekom sportskom terenu, a za sve to pojedini su nagrađeni novim funkcijama, na primer postali su pomoćnici miistra. Kakvi su vam najgori, ako su vam nagrađeni najbolji?”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Pametniji si kad cutis ili jos bolje kad ne davis ovaj narod.Kako te nije sramota da uopste ti nekoga kritikujes.

    1. Bane odlično prepoznaje ispade Leptirice, poput uzurpacije prostora GO SNS, radi rešavanja životnih problema građana. I pitanje ostavke većnika Kačara je ironično opisao, ne pominjući sukobe u gradskoj vlasti.

    2. Banđur kada kritikuje SNS tada ti lepo a Bane kada to kaže, tada ti smeta. Drži se ti sendviča, bolje za sve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com