Politika

Jovanović: Neznanje niških čelnika plaćaju građani preko računa

Zbog uvećanih računa za grejanje koji su stigli građanima Niša za decembar mesec, oglasio se saopštenjem Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada.

Saopštenje Branislava Jovanovića prenosimo u celosti:

„Drastični decembarski računi za grejanje uvećani i do 40 posto stigli su Nišlijama odmah nakon praznika kao čestitka za bolju 2019.godinu, a januarski će biti još drastičniji, kako čujemo. Gubici, neracionalno poslovanje, to  je tužna slika javno komunalnih preduzeća u našem gradu koja su se očigledno otela kontroli, a sve ide preko grbače napaćenog naroda“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

On kaže da su niška javno komunalna preduzeća godinama sistematski uništavana bahatim ponašanjem i nestručnošću gradskih čelnika.

„Veliki gubici i stalan pritisak preko Skupštine Grada na niški budžet da se na raznorazne načine pomaže javno komunalnim preduzećima koja su uveliko devastirana je providan pokušaj gradske vlasti da se zaustavi njihovo propadanje. Ti pokušaji se sa jedne strane prelamaju na gradski budžet, a sa druge strane na drastične cene tih istih javno komunalnih preduzeća. Ranije to nikada nije bio slučaj da Skupština Grada svojim odlukama sanira gubitke javno komunalnih preduzeća. Danas je to praksa i to bez krivične i svake druge odgovornosti onih koji su krivi za ove gubitke. Čak bivaju i nagrađeni uvećanjem plata i plaćenim funkcijama u upravnim i nadzornim odborima“, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju:

„Postoji li neko ko će da zaustavi ovo ludilo? Primer je i JKP „Gorica“ gde i pored gubitka od blizu 500 miliona dinara i dalje nema odgovornih.“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button