Politika

Jovanović na “Zoni slobode”: Niš nije zaslužio medijski mrak

Na platou ispred Tržnog centra “Kalča” organizovana je druga “Zona slobode”, kao nastavak protesta “1 od 5 miliona”.

Predsednik gradskog Incijativnog odbora Stranke slobode i pravde Branislav Jovanović je rekao da je skup organizovan kako bi se ukazalo na medijski mrak koji vlada u Nišu.

 

Foto: B. Lj.

“Niš nije zaslužio da ima ovakvu medijsku sliku iz dva razloga, zbog svoje tradicije i demokratičnosti, i zbog visine sredstava koja se izdvajaju iz budžeta za finansiranje medija. U Nišu se za medije iz budžeta grada izdvaja blizu 100 miliona dinara, ali to nije sve. Tom iznosu treba dodati i novac koji izdvajaju gradske opštine i gradska javno-komunalna preduzeća. Po parama koje daje za medije Niš je sigurno rekorder u Srbiji”, izjavio je Jovanović.

On je rekao da opozicija traži jedino da se pojavljuje u medijima srazmerno ostvarenim rezultatima na poslednjim lokalnim izborima.

Prema njegovim rečima, opozicije nema u emisijama na lokalnim televizijama od kako je krajem prošle godine vlast u Nišu obelodanila iznos namenjen medijima i počela da maše tim parama vlasnicima medijskih kuća.

Foto: B. Lj.

Jovanović je rekao da opozicione stranke u Nišu ne mogu da dodju ni do prostora za organizovanje partijskih skupova.

“Za vreme Socijalističke partije Srbije, 1990. godine, mi smo dobili celu kuću za osnivanje prve opozicione stranke. Sada ne možemo da dobijemo ni sat vremena u prostoru Mesne kancelarije. Rekli su nam da nemaju radnika koji bi nam u 18 časova otvorio prostorije, kažu da su im radnici pomrli ili otišli u penziju”, istakao je Jovanović.

Kako je rekao Jovanović, Stranci slobode i pravde nedavno nije odobrena ni sala Skupštine grada Niša, a tri meseca nije mogla da iznajmi salu Simfonijskoj orkestra , jer muzičari navodno stalno imaju probe.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com