Politika

Jovanović: Hitne mere za spas niškog budžeta

“Posle saopštenja Fiskalnog saveta da je stanje u niškom budžetu najteže, posle kragujevačkog, obraćamo se čelnicima Lokalne samouprave sa zahtevom da pod hitno zakažu vanrednu sednicu Skupštine Grada Niša. Jedina tačka dnevnog reda na ovoj sednici treba da bude razmatranje mera za poboljšanje stanja u niškom budžetu“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

On dodaje da je razmatranje ovih mera predložio i sam Fisklani savet Republike Srbije na čelu sa gospodinom Pavlom Petrovićem.

„Više puta smo ukazivali da je prethodna lokalna vlast upropastila Niš i njegov budžet, a za to su pojedini funkcioneri nagrađeni novim funkcijama, prostranim kancelarijama i visokim platama“, naglašava Jovanović.

On kaže da smo pre izvesnog vremena čuli od nekih ministara i gradskih čelnika da je situacija u niškom budžetu stabilizovana, međutim kao što vidimo u medijima, Fisklani savet tvrdi suprotno.

„Podestio bih vodeću političku opciju da su na vlasti u Nišu već punih pet godina pa je svaljivanje krivice na opoziciju  zapravo skrivanje iza njihovog neznanja“, zaključuje Jovanović.

Kako prenose mediji, podatak koji je u najnovijem izveštaju izneo Fiskalni savet je da  gradovi i lokalne samouprave u Srbiji duguju oko milijardu evra, a kasne u plaćanju dospelih obveza od 300 miliona evra, što ukupno čini četiri odsto bruto domaćeg proizvoda.

Prema rečima Pavla Petrovića, predsednika Fiskalnog saveta, najteža je situacija u Kragujevcu, a zatim sledi Niš. Beograd i Novi Sad  su stabilniji, ali i oni imaju problem, kako je rekao gostujući u jednoj emisiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com