Politika

JOVANOVIĆ: Gradite obdaništa, a ne parking mesta

„Humanitarni parking prostor u dvorištu OŠ „Sveti Sava” je loša ideja jer je JKP „Parking servis” za kratko vreme dobio lokaciju Tvrđave, „Čaira” i garaže u Tržnom centru „Ambasador”. Smatramo da ovaj prostor treba privesti ranijoj nameni, a to je zelena parkovska površina sa dečijim sadržajem i izgradnjom obdaništa jer, trenutno, po zvaničnim podacima, za upis u niška obdaništa čeka preko šest stotina naših najmlađih sugrađana”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Jovanović kaže da je prethodna vlast aktuelnim čelnicima grada ostavila sedam lokacija kao potencijalna mesta gde se mogu graditi nova obdaništa, na seoskom i gradskom području.

„Jedna od tih lokacija je i dvorište OŠ „Sveti Sava” gde su ranije bili teniski tereni. Tu su planskom dokumentacijom bili predviđeni objekti društvenog standarda što najbolje znaju ljudi iz JP „Zavod za urbanizam” i JP „Direkcija za izgradnju grada”. Pod hitno treba krenuti sa izradom projektne dokumentacije i tom prostoru vratiti staru namenu, tj. opredeliti je za potrebe dece baš onako kao što smo mi osmislili dvorište ove osnovne škole, a to je izgradnja terena sa veštačkom travom u dvorištu OŠ „Sveti Sava”, objašnjava on i dodaje na kraju:

„Parkovskom prostoru vratite dečije sadržaje i zelenilo koje je bilo ranije, a koje je posečeno izgradnjom teniskih terena.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. BANE, SVE TI JE OPROŠTENO, OVO ZLO MORA DA SE UKLONI IZ GRADSKE VLASTI !

  2. A ZASTO GOSPODA IZ VLASTI NA TOM MESTU A I NA VISE NJIH, RECIMO NA PANTELEJU, LEDENOJ STENI, NR JOVIC NE IZGRADI MINI SPORTSKE SALE I NE UPOSLI TRENERE SA NEKOM MINIMALNOM NADOKNADOM A DEO DA FINANSIRAJU ČLANOVI DECA – POLAZNICI. NA TAJ NACIN BI DECA ZDRAVIJE ZIVELA, A SADA RODITELJI I NISU BAS U MOGUCNOSTI DA PLAČAJU TRENINGE U PUNOJ CENI, A DECA RASPUŠTENA BEZ OBAVEZA, KRIVE KIČME ISPRED TELEFONA ILI LAP TOP-A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com