Politika

Jovanović: Državo, preduzmi nešto!

Na prethodnoj sednici Skupštine Grada Niša niški odbornik Branislav jovanović postavio je  pitanje šta će gradska vlast preduzeti povodom sve češćeg gašenja niških firmi.

“U prošlom mandatu tako je bilo sa “Vagonkom” i “Lokomotivom” gde je 600 radnika izgubilo posao, a sada imamo primer Niške mlekare gde je od 300 ostalo još dvadesetak proizvodnih radnika”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On napominje da je pre nekoliko godina država uložila u Nišku mlekaru 580.000 evra, otvorila 52 nova radna mesta i dala 6.000 evra po svakom novom radnom mestu jer bilo je intencija da pored stranih i domaće firme dobijaju podsticaj.

“Onda je otvoren pogon u Svrljigu gde je Niška mlekara snabdevena kvalitetnim mlekom i prestalo se sa uvozom mleka iz Vojvodine i drugih delova juga Srbije”, podseća Jovanović.

On pita čelnike Grada Niša da li će sprečiti da Niška mlekara postane magacinski prostor.

“Takođe tražim proveru podataka i odgovor na pitanje, da li je tačno da je u niškom “Vulkanu” od 230 proizvodnih radnika ostalo njih pedesetak i dvadeset u režiji, a svakog meseca im se produžavaju ugovori i rade u vrlo lošim uslovima? Da li platu primaju preko ugovora koji se sklapaju i obnavljaju svakog meseca? Radi se o poznatoj niškoj firmi i džabe angažovanje na otvaranju novih radnih mesta kad se već postojeća gase”, zaključuje Jovanović.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com