Politika

JOVANOVIĆ: Čairski kolektor promašaj decenije

„Unazad nekoliko godina upozoravamo nišku javnost na katastrofalno loše izvedene radove na čairskom kolektoru koji su nam predstavljali kao kapitalnu investiciju. Tvrdimo da je neko zlonamerno i tendenciozno promenio trasu čairskog kolektora i da su radovi izvedeni nekvalitetno, jer i posle kratkotrajnih kiša eskaliraju poplave na lokacijama oko Čaira. Pre svega, mislimo na pojas oko škole „Ratko Vukićević” i Zetsku ulicu”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da su se poplave dešavale i ranije, ali ne u ovom obimu kao što je sada.

Branislav Jovanović, koalicija “Niš moj grad”

„Evo već par dana se pojavljuju slike koje su zastrašujuće, na tim lokacijama. Nikada se nije desilo da se od medicinske škole do Doma rukometa voda izliva, a sada ugrožava i okolne objekte. To isto se dešava i u ulici Ratko Vukićević, pa čak do ulice Vojvode Mišića”, naglašava Jovanović.

On kaže da su ove poplave posledica kratkotrajnih pljuskova, a kada bi kiša padala u dužem vremenskom periodu došlo bi do još većih poplava.

„Zato tražimo krivičnu odgovornost za onog ko je utrošio par desetina miliona dinara, pre nekoliko godina, na izgradnju čairskog kolektora, a od toga Grad nema nikakve koristi. Tadašnji gradonačelnik i direktor JKP „Naisus” su uz veliku pompu i slikanje obeleželi završetak radova na izgradnji čairskog kolektora, na trotoaru ispred medicinske škole. Poplavljene ulice su njihovo ogledalo”, kaže Jovanović.

Odbornik upozorava i na poplave koje se dešavaju na palilulskoj rampi i okolini, jer će izgradnjom novih stambenih jedinica u nivou pruge, kaže, dolaziti do zagušenja saobraćaja i još većih poplava sa nesagledivim posledicama za taj deo grada.

Jovanović dodaje na kraju:

„Nije što se brukate pred građanima Niša, navikli smo na neispunjena obećanja i šminkanje asfalta koji puca kao i lokalna vlast, ali gosti koji dolaze na gradsku slavu pamtiće dugo Niš na vodi.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. Ček, a šta bi sa podzidjivanjem džakovima peska hale Čair posle svake jače kiše? Ko beše pre naprednjaka na vlasti, taj je odgovaran za debakl.

  2. Bane, Bane pa i ti si tada bio u istom orkestru-direkcija za izgradnju grada prepozmaj se.

  3. Pa to je rezultat kada političari određuju i usvajaju planove i vrše nadzor. To je isada u Medijani, Vodovodu, Pčelici itd.

  4. Tek će da nam bude haos sa svim “investitorskim” zgradurinama koje se uglavljuju na svakom ćošku u tom kraju i okolini. Došli nestručni divlji- i teraju pitome gradske. Sramota!

  5. 2003 god.poplavljena Zetska , bolnica , hala Čair…ja izvodio radove na nadvožnjaku u Zetskoj…otkriven kolektor tokom izgradnje koji je do pola bio pun nanosom nadz.organ iz direkcije upoznat sa tim ali to se sad zaboravlja…..a ko je tad bio direktor u toj direkciji

    1. TAKO JE,ŽIVIM U APELOVCU,UŽAS JEDAN,KADA PADNE KIŠA.GRADSKI EKS OČE NEMAŠ TI NI SRAMA NI OBRAZA…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com