Politika

Jovanović: Bacanje novca na gvožđuriju, umesto izgradnje obdaništa

„Napokon su počeli radovi na izgradnji kružnog toka u Dušanovoj ulici ispred Imidža. Projekat u okviru rekonstrukcije ove ulice našao se na stolu bivšeg gradonačelnika Niša još pre četiri godine, ali je on to shvatio kao podmetanje. I evo do današnjeg dana ovaj projekat nije realizovan“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša, u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

On tvrdi da je iz programa Nacionalnog investicionog plana u okviru rekonstrukcije ulica u centru grada od države bilo obezbeđeno 50 posto za rekonstrukciju Dušanove ulice i izgradnju kružnog toka u okviru organizacije saobraćaja na toj raskrsnici.

“Takođe postoji projekat i obezbeđena dozvola za rekonstrukciju Dušanove ulice na raskrsnici sa ulicom Vojvode Mišića. Ono što smatram neophodnim je da semafore na ovoj raskrsnici, zatimispred Imidža, kao i kamere kod Crvenog pevca pod hitno treba ukloniti, jer je to gvožđurija, kao što sam već ranije govorio, za koju građani Niša mesecima plaćaju enormnu globu“, objašnjava Jovanović u saopštenju Nišlijama.

On predlaže da se umesto kamera i semafora izgrade kružni tokovi za koje postoje konkretna saobraćajna rešenja i projektna dokumentacija.

„Postojanje tih semafora i takve vrste saobraćajne signalizacije je interes pojedinih interesnih grupa koje se bave njihovim održavanjem“, piše u saopštenju.

Jovanović ističe da je odlučno protiv toga da se postavljaju kamere na niškim saobraćajnicama i dodatno opterećuje budžet građana, a koje će koštati poreske obaveznike, blizu 40.000.000 dinara.

„Na svim problematičnim lokacijama gde postoje semafori treba organizovati saobraćaj pomoću kružnih tokova, a pre svega mislim na Bulevar Nikola Tesla, Jagodin Malu, Sremsku ulicu kod Hitne pomoći, kao i na ulicu Generala Milojka Lešjanina (kod Ureda)  i IX Brigade (kod kafića Ypsilon), kao i mnoge druge“, zaključuje Jovanović u saopštenju koje je poslato niškim redakcijama.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com