Politika

Jovan Živković, kadar PUPS-a, novi većnik Grada Niša

Na sednici Skupštine Grada Niša prof. dr Jovan Živković izabran je većinom glasova za novog člana Gradskog veća. Kako je rečeno, Živković je redovni profesor Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici u penziji, doktor medicine, magistar i doktor medicinskih nauka. Član je PUPS-a.

U Gradskom veću biće zadužen za oblast sela i saradnju sa zadrugama.

Profesor dr. Jovan Živković rođen je 1954. godine. Završio je Medicinski fakultet u Prištini, a doktorirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Penzionisan je kao redovni profesor na Katedri za pedijatriju. Objavio je 56 radova u naučnim časopisima sa kongresa u zemlji i inostranstvu.

Autor je brojnih knjiga, kao i projekata ispitivanja i lečenja romske dece od trovanja olovom, projekata korelacije anemije i povišenog olova kod dece. Član je Udruženja pedijatara Srbije, Udruženje naučnika i univerzitetskih profesora Srbije, član je Srpskog lekarskog društva i Lekarske komore Srbije.

Da podsetimo, mesto u većničkoj fotelji bilo je upražnjeno nakon što je Sonja Milenković, koja je bila resorno zadužena za pitanja životne sredine podnela ostavku. Ova oblast prema ranijim objašnjenjima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski pripojena je sektoru za privredu i održivi razvoj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com