Sport

Jovan je u ringu neustrašiv, u školi uspešan i divno vaspitan – tako se postaje pravi šampion!

Sve petice, najsjajnija odličja i kućno vaspitanje "recept" za uspešnog mladog sportistu

Četrnaestogodišnji Jovan Stevanović takmičar Kik-boks kluba Konstantin jednako ima najbolje ocene u dnevniku kao što osvaja najsjajnija odličja na brojnim takmičenjima u državi. Predviđanja za njegov dalji napredak su divna a trener Milan Cvetković, ubraja ga u najperspektivnije takmičare ovog nadaleko čuvenog niškog kluba po talentima ali i vrsnim i proslavljenim borcima.

Jovan je učenik Osnovne škole Sveti Sava i već uveliko sprema prijemni kako bi na jesen bio gimnazijalac. On kaže da upis u željenu školu neće biti problem jer ima sve petice. Iako odličan đak od pre dve godine ćlan je poznatog niškog kluba, jer želi da se uspešno bavi sportom.

“Pre nego što sam došao u klub čuo sam najbolje preporuke i to me je i dovelo ovde. Odličan nam je trener i siguran sam danas da nisam pogrešio jer je ovo pravo mesto gde možeš da se nadograđuješ i svakim treningom budeš bolji”, kaže Jovan za Niške Vesti.

Nije mu teško da prati smernice trenera iako je nekad naporno ispuniti baš sva očekivanja.

Jovan na takmičenju; Foto: lična arhiva

„Jeste nekad teško ali svi u klubu puno radimo i treniramo i onda kada sve radimo zajedno bude lakše“, kaže uz osmeh Jovan.

Stevanović je već dva puta bio prvak države u svojoj kategoriji i najbolji na prvnestvu centralne Srbije.

„Ja se nadam da sam spreman da osvojim sve što sledi od takmičenja“, kaže sigurno ovaj mladi takmičar.

Veliku podršku ovaj mladi Nišlija ima i od roditelja koji kako kaže neguju zdrav život. Nekada je sa ocem svakog vikenda penjao planinske vrhove i planira da se uz trening u ringu ponovo vrati na planinarske staze.

Jovan Stevanović, takmičar KBS Konstantin; Foto: lična arhiva

„Svi oko mene, roditelji, drugari svi se bave nekim sportom i onda se i ja uklapam u čitavu tu priču. U školi imaju puno razumevanja za moje sportsko angažovanje i podržavaju me od profesora do drugara, podrška stiže sa svih strana. Niko nema predrasude jer je u pitanju borilački sport i to mi se dopada. Mama se u početku brinula ali joj je danas jasno da ja ovaj sport volim i da se bavim njime na najbolji mogući način“, kaže on.

Za pet godina Jovan sebe vidi kao uspešan sportista, ako ovako i nastavi uspeh je zagarantovan tvrdi njegov trener.

„On je izuzetno dobar momak, posvećen je sportu maksimalno. Očekuje nas sad “Serbian Open” početkom aprila u Beogradu to će biti prvi međunarodni turnir gde će on nastupati. Tu ćemo proveriti snagu i spremnost sa takmičarima iz drugih država. Slede zatim dva državna prvenstva a nadamo se i ulasku u reprezentaciju ove godine“, kaže trener Milan Cvetković.

Cvetković dodaje da je Jovan pravi primer mladog sportiste, kako treba da trenira i ponaša se, jer kako ističe on je uspešan i u školi, na treningu i takmičenjima.

Jovan Stevanović, takmičar KBS Konstantin i Milan Cvetković, trener; Foto: Niške Vesti

„Jovan je odlično vaspitan mladi momak, jer ima divno kućno vaspitanje na šta sam ja ponosan da takmičari našeg kluba jesu momci za primer i divljenje“, završava Cvetković.

Dok čekamo titulu iz Beograda ovaj momak je od jutarnjih sati već na treningu.

Puno sreće i neka nam medalje i odličja samo pristižu u Niš, jer u kik-boks krugovima naš grad pored Beograda jeste najuspešniji u državi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com