DruštvoZdravlje

Još uvek nije završena bitka. Pomoć malom Urošu i dalje je preko potrebna

Malom Urošu Matoševiću jeste malo bolje, ali tumor na kičmi i dalje je prisutan. On će morati na lečenje van zemlje. Još uvek je naizvesno koja će bolnica prihvatiti da nastavi sa njegovim lečenjem, ali svakako će im biti neophodan novac da bi mogli da je plate.

“Ukoliko klinika u Americi (St Jude) prihvati Uroša biće nam potrebno oko 240.000 eura. Ukoliko ne prihvate, onda bi u Italiji sve koštalo oko 280.000 eura, tu spada i lečenje i imunoterapija. Naravno, imunoterapija se, u svakom slučaju, obavlja u Đenovi. U svakom slučaju, puno ćemo para morati da prikupimo sami”, rekao je Marko Urošev tata.

Osim što novac može da se donira preko organizacije Budi human, sredstva za Uroševo lečenje prikuplja i humanitarka Marina Adamović.

“Meni su i Banka DOBROČINSTVA i vozilo oblepljeni njegovim posterima – gde ko poželi, neka me zaustavi i pruži prilog”, istakla je Marina.

Uroš je rođen kao zdravo dete. Igrao se sa roditeljima, išao u vrtić i vozio trotinet. Međutim, problemi su nastali 2019. godine. Dete je često imalo temperature i početne stadijume bronhitisa. Povremeno se žalio i na bolove u stomaku. Redovno je vođen kod lekara, ali su govorili da je to normalno za dete u njegovom uzrastu. U oktobru se požalio da ga pecka dok piški, gde je odmah posle rezultata krvi i visokog CRP-a odveden na Nefrologiji u Nišu. Tu je hospitalizovan i lečen od upale bubrega.

Mesec dana kasnije, dete po drugi put ima strahovite bolove u desnom kuku i biva prebačeno na hematologiju, gde vađenjem koštane srži konstatuju da dete ima tumor, što i kasniji skeneri dokazuju.

Roditelji su potpisali da se krene sa lečenjem hemioterapijom, bez prethodno odrađene biopsije, zato što je tumor već metastazirao u kostima i glavi i brzo se širi.

Po svim dosadašnjim analizama doktori misle da je neuroblastom u pitanju.

Uroševi roditelji se nadaju da će uz pomoć svih dobrih ljudi dati šansu svome detetu da se leči u inostranstvu i tako povećati šanse da dete pobedi u ovoj životnoj borbi. Pored troškova bolničkog lečenja u inostranstvu, Urošu su neophodna sredstva i za putne troškove, kao i za medikamente i suplemente.

Za Uroša, do pobede! Budimo humani!

Pomozimo Urošu!

Upišimo 742 i pošaljimo SMS na 3030

Upišimo human742 i pošaljimo SMS na 455

160-555330-61

00-540-0004299.7
IBAN: RS35160005400004299719
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

E-doniraj

PayPal

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com